Volledig scherm
© ANP

Nederlands slachtoffer aanslag Münster na maanden op ic alsnog overleden

ALBERGEN/MÜNSTER - Een Nederlands slachtoffer van de aanslag op een terras in het Duitse Münster, is bijna vier maanden later alsnog aan zijn verwondingen bezweken. Dat bevestigt de familie van de 56-jarige Ben Eerdman tegenover deze krant.

Eerdman, garagehouder in het Twentse Albergen, raakte zwaargewond toen hij op zaterdag 7 april samen met zijn vriendin in het Duitse Münster werd aangereden door Jens R. De Duitser doodde meerdere mensen door met een camper in te rijden op een bomvol terras, waar op dat moment onder andere Ben Eerdman en zijn vriendin aanwezig waren na een vakantie.

Eerdman lag maanden na de aanslag nog steeds op de intensive care. Hij werd tientallen keren geopereerd, maar bezweek zondagochtend aan zijn verwondingen.

Totaal op vijf

Met het overlijden van de Nederlander komt het totaal aantal slachtoffers van de aanslag, inclusief dader Jens R. die meteen na zijn daad zelfmoord pleegde, op vijf. Twee mensen kwamen direct om op het terras, een ander overleed een paar weken later. 

De 48-jarige Jens R. woonde in Münster. Hij kampte in de laatste jaren voor zijn daad met ernstige psychische problemen. Hij kreeg daar ook hulp voor, en deed één keer eerder een zelfmoordpoging. Hij kwam diverse keren in aanraking met de politie. Volgens de politie had hij in elk geval geen politiek motief en geen islamitische achtergrond.