Volledig scherm
© ANP

Nederlands slachtoffer aanslag Münster na maanden op ic alsnog overleden

ALBERGEN/MÜNSTER - Een Nederlands slachtoffer van de aanslag op een terras in het Duitse Münster, is bijna vier maanden later alsnog aan zijn verwondingen bezweken. Dat bevestigt de familie van de 56-jarige Ben Eerdman tegenover deze krant.

Eerdman, garagehouder in het Twentse Albergen, raakte zwaargewond toen hij op zaterdag 7 april samen met zijn vriendin in het Duitse Münster werd aangereden door Jens R. De Duitser doodde meerdere mensen door met een camper in te rijden op een bomvol terras, waar op dat moment onder andere Ben Eerdman en zijn vriendin aanwezig waren na een vakantie.

Eerdman lag maanden na de aanslag nog steeds op de intensive care. Hij werd tientallen keren geopereerd, maar bezweek zondagochtend aan zijn verwondingen.

Totaal op vijf

Met het overlijden van de Nederlander komt het totaal aantal slachtoffers van de aanslag, inclusief dader Jens R. die meteen na zijn daad zelfmoord pleegde, op vijf. Twee mensen kwamen direct om op het terras, een ander overleed een paar weken later. 

De 48-jarige Jens R. woonde in Münster. Hij kampte in de laatste jaren voor zijn daad met ernstige psychische problemen. Hij kreeg daar ook hulp voor, en deed één keer eerder een zelfmoordpoging. Hij kwam diverse keren in aanraking met de politie. Volgens de politie had hij in elk geval geen politiek motief en geen islamitische achtergrond. 

 1. Door politie doodgeschoten vrouw (48) liep in Alkmaar met hamer en mes op agenten af
  video

  Door politie doodgescho­ten vrouw (48) liep in Alkmaar met hamer en mes op agenten af

  De 48-jarige vrouw die gisterenochtend door de politie is neergeschoten is overleden aan haar verwondingen. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Agenten zagen zich genoodzaakt de vrouw neer te schieten omdat ze de aanwijzingen van de politie niet opvolgde. Ze was op dat moment dingen aan het vernielen. Ze sloeg ruiten kapot en vernielde voertuigen. Volgens NH Nieuws gebeurde dat voor het oog van leerlingen.
 2. Kwart van Nederlanders geeft toe: ‘Ik vind mijn partner niet eens aantrekkelijk’

  Kwart van Nederlan­ders geeft toe: ‘Ik vind mijn partner niet eens aantrekke­lijk’

  Een kwart van de seksueel actieve Nederlanders vindt de eigen partner niet aantrekkelijk genoeg om er goede seks mee te hebben. Dat blijkt uit onderzoek van Christine le Duc, de grootste en oudste aanbieder binnen de erotiekbranche. In België geeft meer dan de helft toe zich niet (meer) seksueel aangetrokken te voelen tot de partner. ,,Concluderend kunnen we zeggen dat er zowel in Nederland als in België werk aan de winkel is”, stelt Audrey van Ham, ceo van Christine le Duc.