Volledig scherm
Anthony de Caluwé. © VTM NIEUWS

Nederlandse Trump-aanhanger klaagt Republikein aan om beschuldiging spionage

Nederlander Anthony de Caluwé heeft Robert Hyde, de Republikeinse kandidaat voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, aangeklaagd wegens laster. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender NBC. Hyde zei vorige week dat De Caluwé, die in Antwerpen woont, de voormalige ambassadeur van de Verenigde Staten in Oekraïne had bespioneerd.

De man zou Marie Yovanovitch hebben bespioneerd toen zij nog Amerikaans ambassadeur in Oekraïne was, en zou berichten met informatie over het doen en laten van Yovanovitch naar Hyde en Lev Parnas hebben doorgestuurd. Parnas werkte samen met Trumps advocaat Rudy Giuliani. 

Zij zouden volgens Yovanovitch een lastercampagne hebben gehouden om haar weg te halen uit Oekraïne. Yovanovitch werd vorig jaar teruggeroepen door president Donald Trump.

Grap

Volgens De Caluwé gaat het om een grap die hij maakte tegen Hyde. Hij zou geen contacten hebben in Oekraïne en nog nooit iemand hebben bespioneerd. 

In de aanklacht staat dat de Caluwé niet wist wie Parnas was en dat hij Hyde nooit heeft gevraagd contact te zoeken met Parnas. ,,De uitlatingen van Hyde schetsen een beeld dat de Caluwé corrupt is en illegale dingen heeft gedaan.”

Bekijk ook: dit is de man achter de sms’jes rond de Oekraïne-affaire

  1. Coronavirus op eiland Tenerife en seksuele voorlichting met Kim Holland in Ochtend Show to go

    Coronavi­rus op eiland Tenerife en seksuele voorlich­ting met Kim Holland in Ochtend Show to go

    Pornoactrice en ondernemer Kim Holland is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Holland vertelt ons over de seksuele voorlichting op scholen in het land. Techverslaggever David Bremmer gaat in op de groeiende commotie rond 5G-zendmasten. We skypen hier ook over met Leo Lagendijk van het Kennisplatform EMV. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.