Volledig scherm
Wilma Kippers en haar vriendin waren op het moment van het ongeval op het Griekse eiland Santorini. © Getty Images

Nederlandse vrouw (26) komt om bij ongeval met quad in Griekenland

De 26-jarige Wilma Kippers uit Wierden is afgelopen dinsdag om het leven gekomen bij een ongeval met een quad op het Griekse eiland Santorini. De vrouw was daar op vakantie met een vriendin. 

De twee hadden kort voor het ongeluk een quad gehuurd en waren net op pad in het Griekse dorpje Karterádos. Daar kwam het tweetal in botsing met een 47-jarige motorrijder die een bus probeerde in te halen. De bus reed op dat moment op de andere weghelft, dus de motorrijder voerde zijn inhaalmanoeuvre uit op de rijbaan waar Wilma Kippers en haar vriendin reden.

Door de aanrijding met de motor sloeg de quad om, waarna ze de bus van een 43-jarige buschauffeur raakten. Door de klappen raakte de 26-jarige Wierdense dodelijk gewond. Hulp kwam voor haar te laat. Haar vriendin liep verwondingen op aan haar schouder en komt op korte termijn terug naar Nederland. 

De bestuurders van de bus en de motorfiets zijn door de politie meegenomen, zodat de exacte oorzaak van het ongeluk vastgesteld kan worden. 

Repatriëring

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde de tragedie vandaag. „Inmiddels is er uitgebreid contact tussen Buitenlandse Zaken, de ambassade in Griekenland en de familie om het lichaam van het slachtoffer zo snel mogelijk thuis te krijgen”, zegt een woordvoerder van het ministerie.

De repatriëring is inmiddels in gang gezet. Een familielid verwacht dat het ongeveer een week duurt voordat Wilma terugkeert. Binnen de familie heerst grote verslagenheid. Ook op de Universiteit Twente, waar de Wierdense werkte als onderzoekster, zijn collega's diep bedroefd. 

Veel ongevallen

Het ongeluk van de 26-jarige Nederlander is helaas niet het enige ongeluk van de afgelopen vakantieweken. Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken merken ze dat ook. Een woordvoerster van het ministerie zegt dat het de afgelopen twee weken 'extremer' druk is dan voorgaande jaren. ,,We hebben geen exacte cijfers, maar het lijken zeker meer zaken. Het zijn ook meer grote zaken die sneller door de media worden opgepakt en zaken die meermaals terugkomen."

Zo werd eerder vandaag bekend dat het lichaam van de vermiste Mattijn is teruggevonden in een rivier in Laos. Er is ook een Nederlandse vrouw omgekomen in Canada nadat ze in een rivier was gevallen. Een Nederlandse man kwam eerder deze week om het leven nadat hij in Kroatië van een stadsmuur afviel. En de zoekactie naar de vermiste Koen van Keulen werd vorige week gestaakt toen zijn lichaam in het water langs een smalle weg in Italië werd gevonden.

  1. Zes jaar cel voor overval op 82-jarige vrouw die 15 uur in bezemkast werd opgesloten

    Zes jaar cel voor overval op 82-jarige vrouw die 15 uur in bezemkast werd opgesloten

    Drie mannen zijn veroordeeld tot zes jaar cel voor het plegen van een overval op een destijds 82-jarige vrouw. Ze sloten daarbij de bewoonster van de boerderij in De Krim (gemeente Hardenberg) in een krappe bezemkast op. Ze zat daar vijftien uur vast. Volgens het Openbaar Ministerie, dat zeven jaar gevangenisstraf had geëist, was het slecht afgelopen met het slachtoffer als ze nog langer opgesloten had gezeten.