Op de Maasvlakte in Rotterdam zijn in een container negen mensen aangetroffen. Ze zijn allemaal aangehouden en met arrestantenbusjes afgevoerd naar het politiebureau, aldus een woordvoerder van de politie. De vrachtwagen op de achtergrond heeft niets te maken met het incident.
Volledig scherm
Op de Maasvlakte in Rotterdam zijn in een container negen mensen aangetroffen. Ze zijn allemaal aangehouden en met arrestantenbusjes afgevoerd naar het politiebureau, aldus een woordvoerder van de politie. De vrachtwagen op de achtergrond heeft niets te maken met het incident. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Negen personen in ademnood in container Maasvlakte: ‘Geen verstekelingen, maar drugsuithalers’

video/updateDe negen in ademnood aangetroffen personen in een container op de Maasvlakte zouden geen verstekelingen zijn, maar drugsuithalers. Dat laat een woordvoerder van containeroverslagbedrijf ECT weten. Ook de politie houdt er volgens de woordvoerder ernstig rekening mee dat het om uithalers gaat.

  1. OMT: Geen quarantaine meer voor kinderen zonder klachten

    OMT: Geen quarantai­ne meer voor kinderen zonder klachten

    Kinderen tot en met 12 jaar hoeven niet meer in quarantaine als zij geen klachten hebben, adviseert het Outbreak Management Team (OMT) aan het kabinet. Zij krijgen wel het advies dagelijks een zelftest te doen als zij in contact zijn geweest met iemand die het virus onder de leden had. Als dit niet mogelijk is, kan de GGD of een arts toch adviseren in quarantaine te gaan. Ook wordt geadviseerd contact met ouderen voor minstens tien dagen te vermijden.