Er is al langere tijd grote ontevredenheid over de jeugdzorg. Jeugdhulpverleners gingen ruim 1,5 jaar geleden de straat op voor verbetering.
Volledig scherm
Er is al langere tijd grote ontevredenheid over de jeugdzorg. Jeugdhulpverleners gingen ruim 1,5 jaar geleden de straat op voor verbetering. © ANP

Niet geld en de politiek, maar gezinnen en hulpverleners moeten gaan meebeslissen over jeugdzorg

Een agressieve jongen met een trauma keerde na drie maanden in een jeugdzorginstelling onbehandeld terug naar zijn moeder. Door wachtlijsten kon de ggz hem nog steeds niet helpen. Vakbond FNV en Stichting Beroepseer publiceren vandaag een advies waarin staat dat niet geld en politiek, maar kinderen, ouders en jeugdhulpverleners weer moeten meebeslissen over welke zorg een gezin nodig heeft.

0 reacties

  1. A2 richting Utrecht gedeeltelijk open na ongeluk met vrachtwagen
    Update

    A2 richting Utrecht gedeelte­lijk open na ongeluk met vrachtwa­gen

    De A2 richting Utrecht is na een ongeluk bij knooppunt Everdingen weer gedeeltelijk open voor het verkeer naar Utrecht. Er zijn nog twee van de vier rijstroken afgesloten. De belangrijke verkeersader vanuit het zuiden richting Utrecht en Amsterdam was tot na het middaguur dicht na een ongeval met een vrachtwagen en een personenauto. De automobilist is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.