Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de warming up: rechts Marijke van den Berg, in het midden Annemarie Goede en links Carin van Bunningen. © Cor Scheffers

Nijmeegse (90) roeit indoor wereldrecord: ‘Ter nagedachtenis aan dierbare Han’

Met Marijke van den Berg heeft Nijmegen een sportvrouw in de buitencategorie. Ze vestigde vandaag als 90-jarige een wereldrecord op de Nederlandse kampioenschappen indoor. De roeister van de Nijmeegse vereniging De Waal deed 12.25 minuten over 2 kilometer.

Dat is een wereldrecord in de leeftijd van 90 tot 94 jaar. Haar deelname was voor de organisatie in Amsterdam totaal onverwacht. Dat bleek bij de inschrijving die was uitgeschreven tot 80 jaar, de leiding voegde de categorie 90-plussers toe die wereldwijd al wel bestaat.

Coach en voorzitter Cor Scheffers zegt dat alleen Marijke dit staaltje van een topprestatie kon leveren. ,,In de periode van voorbereiding heeft zij mij meer achter de vodden aan gezeten dan omgekeerd. In de weekenden roeide ik met haar mee op het water en als het nodig was werd er ook op de ergo-roeimachine getraind. Ze was heel constant en na afloop van iedere training blij voldaan over de geleverde inspanning. Zo hoort het ook bij het realiseren van een wereldrecord. Dat kan alleen met talent en als je fysiek en mentaal in goede conditie verkeert.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook
    Brieven met Eus

    Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook

    Brieven van lezers, boos op het nieuws of het juist roerend eens met wat deze krant schrijft. We ontvangen ze elke dag. Een bloemlezing van wat onze lezer bezighoudt, siert dagelijks de brievenpagina. Columnist Özcan Akyol vraagt zich in de videoreeks Brieven met Eus af wat krantenlezers ertoe brengt hun woede of passie van zich af te schrijven. Vandaag is hij op bezoek bij Ferry, die vindt dat hij zulke moeilijke woorden gebruikt.