Volledig scherm
PREMIUM
© Unieboek | Het Spectrum

Niksen is gezonder dan je denkt, maar wel heel moeilijk

Niksen is gezond, krijgen we steeds vaker te horen. Toch is ‘niets uitvoeren’ moeilijker dan je denkt, zegt Maartje Willems, schrijver van het recent verschenen boek Niksen - Lang leve het lanterfanten. Helemaal nu we verplicht thuiszitten. Willems legt uit hoe het zit.

Over timing gesproken: nu we voorlopig een lege agenda hebben kunnen we eindelijk niksen!
Maartje Willems: ,,Ja het onderwerp is puur toeval actueel. De publicatiedatum stond al lang vast.’’

Wat is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niksen volgens jou in tijden van corona?
,,De mensen in vitale beroepen hebben nu natuurlijk helemaal geen tijd om te niksen, maar voor diegenen die thuiszitten en niet kunnen werken, kan het wel helpen om af en toe wat meer te niksen. Al zag je in die eerste week nadat de maatregel inging dat mensen dat juist moeilijk vinden. Mensen ruimen op, klussen, werken in de tuin - allesbehalve op de bank zitten en voor zich uit staren.’’

  1. LIVE | Trump beëindigt relatie VS met WHO, ‘Voetbal is een veilige sport in tijden van corona’

    LIVE | Trump beëindigt relatie VS met WHO, ‘Voetbal is een veilige sport in tijden van corona’

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.