Een nertsenfokkerij waar dieren met het coronavirus zijn besmet wordt geruimd. Op vier nertsenbedrijven waar het coronavirus is vastgesteld is de NVWA bezig met het doden van de dieren.
Volledig scherm
Een nertsenfokkerij waar dieren met het coronavirus zijn besmet wordt geruimd. Op vier nertsenbedrijven waar het coronavirus is vastgesteld is de NVWA bezig met het doden van de dieren. © ANP

Nog eens vier bedrijven besmet: ook corona op nertsenbedrijf in Volkel

VOLKEL - Onderzoek heeft op nog vier nertsenbedrijven besmettingen met het coronavirus aan het licht gebracht. Nu ook op een bedrijf in Volkel. In totaal is het virus nu op dertien bedrijven vastgesteld, melden de ministers Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en Carola Schouten (Landbouw) aan de Tweede Kamer, vooruitlopend op het debat dat morgen wordt gehouden.

 1. Heel het land kijkt angstvallig naar studenten: ‘Wij namen corona eigenlijk vanaf dag één serieus’
  PREMIUM

  Heel het land kijkt angstval­lig naar studenten: ‘Wij namen corona eigenlijk vanaf dag één serieus’

  Het gedrag van studenten wordt angstvallig bekeken. Mark Rutte vindt dat bij studenten nog teveel misgaat, benadrukte hij tijdens de laatste persconferentie. ,,Wat donderdagavond in Leiden gebeurde is niet wat je wil. Onverantwoordelijk”, zei de premier over de spontane bijeenkomst van een honderdtal Augustinus-leden in het Van der Werfpark. Studentenhuizen houden de deuren dicht uit angst voor kritiek, of juist vanwege de gezondheid. Ook in Leiden, de stad die gebouwd lijkt te zijn op studentenverenigingen.
 2. LIVE | Vaker persconferentie over corona, extra maatregelen dreigen in de regio

  LIVE | Vaker persconfe­ren­tie over corona, extra maatrege­len dreigen in de regio

  Premier Mark Rutte vreest dat nog acht veiligheidsregio’s in ons land naar de alarmfase ‘zorgelijk’ gaan komende vrijdag. Er wordt snel gesproken over eventuele nieuwe maatregelen. In de afgelopen 24 uur zijn in Nederland in totaal zo’n 2250 nieuwe corona-gevallen gemeld. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) noemt de stijging in de ziekenhuisopname ‘alarmerend’. Ook vandaag lees je in dit liveblog alles over het coronavirus. De ontwikkelingen van de afgelopen dagen staan hier.