DEN HAAG - Rechtbanktekening van complotdenkers (VLNR) Wouter Raatgever., Joost Knevel en Hans de Meijer tijdens een inleidende zitting bij de rechtbank in Den Haag. Ze staan terecht voor bedreigingen tegen Jaap van Dissel, Mark Rutte en een huisarts in Bodegraven. Ook Micha Kat (links) is een verdachte in de zaak, hij zit momenteel in Noord-Ierland in detentie.
Volledig scherm
DEN HAAG - Rechtbanktekening van complotdenkers (VLNR) Wouter Raatgever., Joost Knevel en Hans de Meijer tijdens een inleidende zitting bij de rechtbank in Den Haag. Ze staan terecht voor bedreigingen tegen Jaap van Dissel, Mark Rutte en een huisarts in Bodegraven. Ook Micha Kat (links) is een verdachte in de zaak, hij zit momenteel in Noord-Ierland in detentie. © ANP / Aloys Oosterwijk

OM: Door ‘spelen met woorden’ van complotdenkers staan gevaarlijke ‘soldaten’ op

rechtszaakMaandenlang raasde en tierde een groep complotdenkers in online videojournaals over nekschoten, executies en tribunalen voor ‘de sado-pedo elite’. Justitie zag daarna overal ‘soldaten’ opstaan die de daad bij het woord wilden voegen.

  1. Stroomnet is vol en dat gaan we merken: wachten op zonnepanelen en één op de drie straten open
    PREMIUM

    Stroomnet is vol en dat gaan we merken: wachten op zonnepane­len en één op de drie straten open

    Door de overgang naar duurzame energie loopt het stroomnet in Nederland vol. Netbeheerders moeten steeds vaker ‘nee’ verkopen als nieuwe bedrijven of scholen een aansluiting aanvragen of zonnepanelen willen leggen. Er is zelfs zo weinig ruimte, dat ook gewone Nederlanders binnenkort moeten wachten als zij thuis zonnepanelen, een warmtepomp of laadpaal willen installeren. Dat zegt grote netbeheerder Alliander.