Volledig scherm
Rellen op Urk © Foto Freddy Schinkel

OM onderzoekt of omstreden NPO1-column over Urk strafbaar is

Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland gaat onderzoeken of er in een omstreden column van NPO1 over de situatie op Urk sprake is van strafbare discriminatie. Dit meldt het Openbaar Ministerie op Twitter. 

Burgemeester Pieter van Maaren van Urk meldde eerder al dat hij overwoog om columniste Elfie Tromp en de publieke omroep aan te klagen. Columniste Elfie Tromp legde in haar column op Radio 1 de schuld van de escalatie in Urk alsnog bij Geert Wilders.

Daarnaast zei ze dat ‘de dijken moeten worden doorgestoken.’ Geert Wilders reageerde dat hij het ‘te walgelijk voor woorden’ vond. ,,Nu zijn het niet alleen Urkers en Marokkanen die elkaar belagen, maar gaat iemand van de NPO extra zitten stoken. Dat is ontzettend kwalijk.”

  1. Vader omgekomen zusjes spoorongeval Oss: ‘We blijven hopen dat ze er op een dag weer zijn’
    VIDEO

    Vader omgekomen zusjes spooronge­val Oss: ‘We blijven hopen dat ze er op een dag weer zijn’

    De vader van Dana en Liva, de twee zusjes die zijn omgekomen bij het spoorongeluk met de Stint, precies een jaar geleden, heeft vanmiddag tijdens de herdenkingsdienst in Oss iedereen bedankt die aan het monument heeft meegewerkt. Hij stond in een emotionele speech stil bij het verlies van zijn dochters. ,,Soms loop ik naar de kamer in de hoop dat daar twee hele mooie meisjes liggen.’’