Volledig scherm
Rellen op Urk © Foto Freddy Schinkel

OM onderzoekt of omstreden NPO1-column over Urk strafbaar is

Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland gaat onderzoeken of er in een omstreden column van NPO1 over de situatie op Urk sprake is van strafbare discriminatie. Dit meldt het Openbaar Ministerie op Twitter. 

Burgemeester Pieter van Maaren van Urk meldde eerder al dat hij overwoog om columniste Elfie Tromp en de publieke omroep aan te klagen. Columniste Elfie Tromp legde in haar column op Radio 1 de schuld van de escalatie in Urk alsnog bij Geert Wilders.

Daarnaast zei ze dat ‘de dijken moeten worden doorgestoken.’ Geert Wilders reageerde dat hij het ‘te walgelijk voor woorden’ vond. ,,Nu zijn het niet alleen Urkers en Marokkanen die elkaar belagen, maar gaat iemand van de NPO extra zitten stoken. Dat is ontzettend kwalijk.”

  1. Trucker Jan uit Enschede zit al twee jaar vast in Frankrijk: ‘Ik wil alleen maar naar huis’
    PREMIUM
    Video

    Trucker Jan uit Enschede zit al twee jaar vast in Frankrijk: ‘Ik wil alleen maar naar huis’

    Trucker Jan van Erkelens wordt in Frankrijk verdacht van drugssmokkel. Hij zweert onschuldig te zijn. Criminelen zouden de drugs in zijn lading hebben verstopt. Maar de Enschedeër zit nu al twee jaar te wachten op een mogelijk proces. Hij mag het land niet uit. Berooid en alleen als een kerkrat woont hij op een zolderkamertje van een dominee. Het was pas zijn tweede rit als zzp’er.