Nationale ombudsman Reinier van Zutphen.
Volledig scherm
Nationale ombudsman Reinier van Zutphen. © ANP

Ombudsman heropent onderzoek naar fiscus

De Nationale ombudsman heropent per direct een onderzoek naar het verstrekken van foutieve informatie door de Belastingdienst over dwangbevelen voor met name ondernemers. Dat heeft de Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, in een brief aan staatssecretaris Menno Snel van Financiën laten weten.

 1. LIVE | Besmettingen stijgen met 2914, ‘mogelijk 1000 coronapatiënten dit weekend opgenomen’
  coronavirus

  LIVE | Besmettin­gen stijgen met 2914, ‘mogelijk 1000 coronapa­tiën­ten dit weekend opgenomen’

  Het aantal besmettingen is in de afgelopen 24 uur gestegen met 2814. Internisten zien dat de reguliere verpleegafdelingen sneller volstromen met coronapatiënten dan bij de uitbraak in maart. Voor elke patiënt op de ic’s zouden er nu vier op verpleegafdelingen liggen. Het risico is dat andere vormen van zorg worden afgeschaald. Een team van onafhankelijke experts, waaronder voormalig RIVM-baas en epidemioloog Roel Coutinho, bepleit het dragen van mondkapjes. Lees in dit liveblog alles over het coronavirus. Ontwikkelingen van de afgelopen dagen staan hier.
 2. Woede in Haarlem na ‘geblunder’ met ‘extreme’ stadsdichter: ‘Onze stad staat voor paal’
  PREMIUM

  Woede in Haarlem na ‘geblunder’ met ‘extreme’ stadsdich­ter: ‘Onze stad staat voor paal’

  In de Haarlemse politiek is grote verontwaardiging ontstaan over de kwestie met Darryl Danchelo Osenga, de stadsdichter die na twee dagen is ontslagen vanwege een grote reeks aan gewelddadige berichten op Twitter. VVD en Forum voor Democratie stellen dat er is geblunderd rondom de voordracht van de stadsdichter en eisen opheldering van het college. ,,Ik ben woest, de goede naam van onze stad is bedoezeld”, stelt Louise van Zetten (Hart van Haarlem) tegen deze site.