Onderzoeksraad geeft AZ-stadion vrij

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft het onderzoek bij AZ afgerond en het AFAS stadion vrijgegeven. Er is gesproken met betrokkenen en de situatie rondom het ingestorte dak is onderzocht. Volgens een woordvoerder beslist de raad waarschijnlijk volgende week of een vervolgonderzoek wordt geopend.

Door harde wind stortte zaterdag een deel van het dak van het stadion in Alkmaar in. Niemand raakte gewond, omdat de tribune niet bezet was.

AZ kan voorlopig niet in het stadion voetballen en speelt daarom vandaag een thuiswedstrijd tegen FC Marioepol in de derde kwalificatieronde van de Europa League in het stadion van ADO in Den Haag.

Volledig scherm
Een luchtfoto van de schade aan het dak van het AFAS Stadion van AZ. Een gedeelte van het dak van het stadion is ingestort. © ANP
  1. Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    De ouders van de vermoorde kinderen Savannah, Romy en Nick gaan begin september naar de Tweede Kamer om hogere straffen voor minderjarige daders af te dwingen. De nabestaanden gaan voorafgaand aan het debat over jeugdstrafrecht persoonlijk in gesprek met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) en overhandigen hierbij de 72.000 handtekeningen die ze de afgelopen weken verzameld hebben. ,,Maar ik vraag mij af of het allemaal wel zin heeft.”