Volledig scherm
Bezoekers in achtbaan de Python in pretpark de Efteling. © ANP

Oneindig vaak in de Python dankzij gehackt systeem

KAATSHEUVEL - Wie tegenwoordig in de Efteling een ritje wil maken in de Python, kan vooraf een plekje reserveren. Zo hoef je niet oneindig lang in de rij te staan. Handig, maar het nieuwe systeem blijkt niet helemaal waterdicht. Software-ontwikkelaar Jan van Kampen uit Beverwijk wist het systeem te kraken. 

Het kostte Van Kampen een uur om het systeem te hacken. Tamelijk eenvoudig dus. Hij bouwde ook een app waarmee hij eindeloos toegangscode's kan genereren om zo - mocht hij dat willen - de hele dag in de python te zitten. Iets wat hij overigens niet heeft gedaan. 

Via Twitter heeft hij het pretpark laten weten van zijn ontdekking, want hij wil het experiment niet verpesten. Tegen pretparkwebsite Looopings.nl vertelt hij: ,,Het is wel innovatief en daar ben ik een voorstander van. Daarom laat ik alleen geselecteerde proefpersonen toe op mijn website. Als ze een goede reden hebben. Ik ga het niet openstellen voor iedereen."

De Efteling zegt het jammer te vinden dat het systeem gehackt is en heeft Van Kampen uitgenodigd om het te bespreken, en om een oplossing aan te bieden. De 'hacker' heeft zich inmiddels gemeld bij de Efteling, maar heeft nog geen contact met ze gehad. 

 1. 'Monster' Alex L. hoort levenslang eisen voor kruipruimtemoord

  'Monster' Alex L. hoort levenslang eisen voor kruip­ruim­te­moord

  Alex L. heeft vandaag in hoger beroep een levenslange celstraf tegen zich horen eisen voor het doden van zijn vriendin Manon Pieters (41) en het vervolgens verkrachten en vermoorden van zijn stiefdochter Fleur (15). L. wurgde eind 2015 eerst zijn vriendin. Stiefdochter Fleur zag haar dode moeder liggen, waarna L. haar verkrachtte onder de belofte dat ze niet gedood zou worden als ze meewerkte. Daarna doodde hij haar toch. 
 2. Tijgers uit Syrië herstellen in Friesland van trauma
  Play

  Tijgers uit Syrië herstellen in Friesland van trauma

  De twee tijgers die uit de Syrische stad Aleppo zijn gered, doen het erg goed in de opvang. Soltan en Sayida kwamen maandagavond aan in het FELIDA Big Cat Centre in het Friese Nijeberkoop. De tijgers zaten zes jaar lang in de verlaten Magic World Zoo in Aleppo en kregen daar te maken met bombardementen, honger en geweld. In het opvangcentrum worden ze verzorgd en medisch behandeld, om zo hun angsten en trauma's weg te nemen.