Wat vindt u van het plan van Wilders?
Volledig scherm
Wat vindt u van het plan van Wilders? © Ruben Oppenheimer

Oordeel zelf: dit is het plan van Geert Wilders

Oproep. Dit is het plan van Geert Wilders. Over hoe het verder moet met Nederland. Wat vindt u ervan? Dat willen we graag weten. Stuur uw reactie van maximaal 300 woorden naar brieven@ad.nl. We publiceren een bloemlezing in de krant van maandag. Ook hadden wij een interview met Geert Wilders. Dat kunt u hier lezen.

 1. OMT: Geen quarantaine meer voor kinderen zonder klachten

  OMT: Geen quarantai­ne meer voor kinderen zonder klachten

  Kinderen tot en met 12 jaar hoeven niet meer in quarantaine als zij geen klachten hebben, adviseert het Outbreak Management Team (OMT) aan het kabinet. Zij krijgen wel het advies dagelijks een zelftest te doen als zij in contact zijn geweest met iemand die het virus onder de leden had. Als dit niet mogelijk is, kan de GGD of een arts toch adviseren in quarantaine te gaan. Ook wordt geadviseerd contact met ouderen voor minstens tien dagen te vermijden.
 2. Politie Oost-Nederland heeft te maken met 21 vermissingen per dag, meesten binnen 48 uur terug
  PREMIUM

  Politie Oost-Nederland heeft te maken met 21 vermissin­gen per dag, meesten binnen 48 uur terug

  De nu al anderhalve maand durende zoektocht naar Jihad Jafo (32) uit Enschede is een uitzondering. Maar vermissingen zijn dat allerminst. Alleen al bij de eenheid Oost-Nederland van de politie gaat het om 7600 meldingen per jaar, dat zijn er liefst 21 per dag. „Gelukkig is 80 procent van de mensen binnen 48 uur terug”, zegt Miranda Baas, specialist vermissingen bij de politie.