Opa (92) loopt Vierdaagse met 10 liter water op zijn rug

VideoDe oudste deelnemer van de Nijmeegse Vierdaagse, de 92-jarige Jan Zwijnen uit Huizen, loopt zijn 35e wandelmars in het teken van kraanwater. Zijn plan: 30 kilometer lopen met een waterreservoir van 10 liter op zijn rug, tenzij er voor die tijd 100.000 handtekeningen zijn voor de petitie Overal Kraanwater Graag. Hoe meer handtekeningen, hoe minder zwaar zijn bepakking.

 1. Broers Jan en Piet Hein doen gooi naar wereldtitel pijproken: ‘We inhaleren niet, maar trekken en blazen’
  PREMIUM
  met video

  Broers Jan en Piet Hein doen gooi naar wereldti­tel pijproken: ‘We inhaleren niet, maar trekken en blazen’

  Normaal gesproken roken de broers Jan en Piet Hein Both een pijp het liefst met rustige achtergrondmuziek, wat mijmerend met een glas wijn of whisky binnen handbereik. Volgende maand, in Turkije, bij het wereldkampioenschap pijproken is het andere koek. Dan gaat onder uiterste concentratie de vlam er in en komt het aan op techniek en stressbestendigheid. ,,De eerste trek is misschien wel het belangrijkst.”
 2. CBS: schade door vernieling, fraude en diefstal zo’n 2,5 miljard

  CBS: schade door vernieling, fraude en diefstal zo’n 2,5 miljard

  De schade die criminelen met vernielingen, diefstal, fraude en andere vermogensdelicten hebben aangericht bij burgers bedroeg vorig jaar 2,5 miljard euro. Zo werden er 10.000 auto’s en 700.000 fietsen gestolen. Verder ging het 557.000 keer om vernielingen aan auto’s. Fraude bij onlineaankopen kwam met 1,3 miljoen keer het vaakst voor, maar het schadebedrag hier was ook het laagst. In de helft van de gevallen ging het om minder dan 50 euro.