Volledig scherm
De omgeving van het Jaagpad in Groningen werd afgezet door de politie. © Politie

Opnieuw onderzoek op plek waar Groninger omkwam door steekpartij

De dader van de steekpartij in Groningen, waarbij de 27-jarige Hidde Bergman dinsdag om het leven kwam, is nog altijd spoorloos. Gisteren deed de politie opnieuw sporenonderzoek, meldt RTV Noord. Volgens de omroep doorzochten leden van de forensische opsporing zaterdag de bossen langs het Jaagpad in de stad, waar de steekpartij plaatsvond.

Bergman werd dinsdagavond rond 19.15 uur neergestoken bij het Jaagpad, achter het nabijgelegen sportcentrum ACLO. Hij overleed ter plekke. Vlak na het incident werd het signalement van de mogelijke dader verstuurd via Burgernet. Het gaat om een man met een getint uiterlijk, van tussen de twintig en dertig jaar oud en tussen 1.70 en 1.80 meter lang. Hij droeg een donker trainingspak en een donker petje.

De politie houdt rekening met meerdere scenario's, waaronder het scenario dat Bergman een willekeurig slachtoffer was. Mede daarom worden Groningers die zich in de buurt van het plaats delict begeven opgeroepen om goed op te letten. 

Ongerust

Het Dagblad van Noorden sprak gisteren met stadsbewoners die regelmatig in de buurt van het sportcomplex komen, en constateerde dat er de nodige ongerustheid heerst. Een moeder bracht vrijdag haar studerende dochter met de auto naar school. ,,Ze durfde niet op de fiets te gaan. Een moord is altijd gruwelijk, maar als de dader het slachtoffer niet kent dan kun jij de volgende zijn. Daarom is zo’n moord voor andere mensen heel eng.’’