Oproep: welke operatie gaat bij u niet door?
Nu door corona ziekenhuizen het water aan de lippen staat, gaan steeds meer andere behandelingen en operaties niet door. Bent u slachtoffer van de volle ziekenhuizen? En wat vindt u daarvan?
Vorige week werd voor de Nederlandse ziekenhuizen fase 2D afgekondigd. Om alle coronapatiënten te kunnen helpen, wordt veel planbare zorg afgeschaald. Denk aan een operatie voor een nieuwe heup, maar ook acutere zorg als kankerbehandelingen of niertransplantaties.
Bent u persoonlijk slachtoffer van de crisissituatie in de ziekenhuizen? Welke operatie of behandeling gaat bij u niet door? Wat voor gevoelens maakt dat bij u los? Laat het ons weten via oproep@dpgmedia.nl.
DPG Media gebruikt je persoonsgegevens zodat de redactie contact met je op kan nemen, deze zullen nooit voor commerciële doeleinden worden gebruikt. Meer informatie vind je in ons privacy-statement.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
Fase 2D: wat is dat? En welke operaties gaan nu niet door?
Minister De Jonge heeft fase 2D afgekondigd van het zogenoemde Opschalingsplan COVID-19. Dat betekent dat het in de ziekenhuizen alle hens aan dek is, en dat bijvoorbeeld chemotherapie en transplantaties kunnen worden uitgesteld. -
PREMIUM
Corine wil dat graf van ouders wordt geopend om te kijken of ze er nog liggen, maar krijgt geen toestemming
Op Begraafplaats Vredehof in Ridderkerk speelt al een tijdje een pijnlijke zaak. Corine Stolk wil dat de kist en urn van haar ouders worden opgegraven, om te controleren dat ze niet abusievelijk zijn geruimd. Ze krijgt nul op het rekest: de rechter, de ombudsman én de burgemeester vinden haar wantrouwen ongegrond en zien geen aanleiding de grafrust te schenden. -
PREMIUMmet video
Jongeren en de Holocaust? ‘We kunnen beter bezig zijn met de conflicten van nu’
Volgens een onderzoek zou bijna een kwart van de Nederlandse jongeren vinden dat de Holocaust een ‘mythe’ is of dat er veel minder Joden zijn vermoord dan in de geschiedenisboeken staat. Op straat blijken jongvolwassenen de Holocaust vooral te zien als iets uit het verleden. Ze maken zich eerder druk om volken die nu worden onderdrukt, zoals de Oekraïners, Oeigoeren en Palestijnen. -
Standbeeld voor hondje Bläsz, dat tientallen koeien redde tijdens Watersnoodramp
Het hondje Bläsz, dat een heldenrol speelde tijdens de Watersnoodramp van 1953, krijgt op 3 februari een standbeeld in Scharendijke. Het hondje redde, nadat de dijken in de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 waren doorgebroken, tientallen koeien en kalveren door ze zwemmend in de poten te bijten en zo een dijk op te drijven.
-
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
-
-
PREMIUMcolumn
Lezen dit, anders wordt het nóóit wat met jou!
Linda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt. -
PREMIUM
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit.