Oud-MIVD'er Hans van de Ven werd op 4 februari 2021 dood gevonden in de badkuip van zijn woning in Amstelveen. De politie constateerde een natuurlijke dood en blies het onderzoek af. Speurwerk van deze site met een team van experts heeft de zaak heropend.
Volledig scherm
Oud-MIVD'er Hans van de Ven werd op 4 februari 2021 dood gevonden in de badkuip van zijn woning in Amstelveen. De politie constateerde een natuurlijke dood en blies het onderzoek af. Speurwerk van deze site met een team van experts heeft de zaak heropend. © Getty Images

Oud-MIVD’er maakte onderdeel uit van spionageschandaal

Oud-MIVD’er Hans van de Ven, die vorig jaar dood in zijn Amstelveense woning werd gevonden, heeft meegewerkt aan een omstreden spionagealliantie die in 2020 werd onthuld. Mogelijk werd Van de Ven gewantrouwd als lek richting pers en wetenschap.

  1. Oud-medewerker geheime dienst werd dood in bad aangetroffen: ‘Kan geen zuivere koffie zijn’
    PREMIUM
    Podcast

    Oud-medewerker geheime dienst werd dood in bad aangetrof­fen: ‘Kan geen zuivere koffie zijn’

    Hans van de Ven, een oud-medewerker van een geheime dienst, werd in februari vorig jaar dood aangetroffen in zijn bad. De politie ging uit van een natuurlijke doodsoorzaak, maar speurwerk van een team van deskundigen en van deze site heeft ervoor gezorgd dat het onderzoek tóch wordt heropend. Hoe overleed Van de Ven? En wat deed een voortvluchtige oplichtster in zijn huis?