Ouders Ximena (19) spannen rechtszaak aan tegen ‘nalatige’ psycholoog

De ouders van Ximena Knol spannen vandaag een procedure aan, om vervolging van de psycholoog van hun overleden dochter af te dwingen. Het OM wil daar niet aan, maar de ouders geloven dat er grote fouten zijn gemaakt. Al anderhalf jaar sinds hun dochter ‘zelfdodingspoeder’ innam, proberen ze met behulp van hun dochters mails en brieven alle puzzelstukjes op hun plek te leggen.

‘Hoi Marjan (psycholoog*) Als het goed is is deze methode heel betrouwbaar en pijnloos. Ik heb het ingenomen… Dus als het goed is ben ik er zo niet meer… Dankjewel voor al je goede zorgen.’

Randy had nooit gedacht dat hij nog eens vader zou worden. In zijn eerste huwelijk lukte het jarenlang niet. En toen was daar Caroline. Ze werd zijn tweede vrouw, die al zes kinderen had en al snel zwanger werd van nummer zeven: Ximena. ,,Randy had die naam zien staan in een namenboekje en was er helemaal weg van.” Voor Randy is het een groots moment – hij, een papa. ,,Toen ik mijn moeder belde om over de geboorte te vertellen, begon ik te janken.’’ In het ziekenhuis koopt hij een teddybeer. ,,Ze kon natuurlijk niet alleen in haar wiegje liggen.”

  1. Erehaag met trekkers voor verongelukte Bart (17)

    Erehaag met trekkers voor verongeluk­te Bart (17)

    Acht grote trekkers met rode ballonnen als hartjes en zwaailichten, gereden door schoolkameraden van de verongelukte Bart Bloemendaal (net 17). Ze stonden vrijdagavond in het gelid naast het zalencentrum Morshuis in Albergen. De leerling van de school het Zone.college uit Harbrinkhoek kwam vorige week vrijdagavond op een rotonde in Reutum onder zijn gekantelde trekker terecht. Hij zei tegen zijn moeder dan hij met een vriend zou gaan ‘snacken’, maar ze troffen meisjes. Na het fatale ongeluk waren het kerkdorp en de wijde omgeving zijn in een diepe rouw gedompeld.