Volledig scherm
PREMIUM
De plaats delict in de Avenue Reine Astrid in Spa. © BELGA

‘Ouders Yvo T. zijn er helemaal kapot van’

Woede, verdriet, maar ook ongeloof. De buren van Yvo T. uit Schinnen kunnen amper bevatten dat hij een agent zou hebben doodgeschoten in Spa, zo vertellen zij aan dagblad De Limburger.

In Schinnen heerst ongeloof. In een rustige straat waar nooit iets gebeurt, woont de 36-jarige Yvo T. bij zijn ouders. Voor directe buren Jacq en Elvira Franssen kwamen de berichten over hun buurman als een donderslag bij heldere hemel. ,,Ik heb nooit problemen met hem gehad'', zegt Jacq.

Elvira zat met een broer van T., die ook verdachte is in de zaak - op de middelbare school. Jacq zat op de basisschool bij Yvo in de klas. ,,Waar wij nu wonen, dat was het huis van mijn oma. Yvo en ik speelden regelmatig samen in de tuin. We haalden wel eens wat uit, maar dat waren kwajongensstreken.''

  1. Kritiek op Europese Commissie: ‘Green Deal blijft dweilen met de kraan open’

    Kritiek op Europese Commissie: ‘Green Deal blijft dweilen met de kraan open’

    De zogeheten ‘Green Deal’ van de Europese Commissie gaat milieuorganisaties niet ver genoeg. Greenpeace noemt de plannen die Brussel heeft om de EU te verduurzamen onvoldoende en te vaag. Volgens Milieudefensie houdt de commissie nog te veel taboes in stand. ,,Meer CO2-belasting heffen en intussen doorgaan met het uitdelen van tientallen miljarden subsidies voor olie, gas en kolen is dweilen met de kraan wagenwijd open’’, meent directeur Donald Pols.