De leiding van het ziekenhuis MST in Enschede heeft haar expertteam tegen agressie gevraagd of een advies zinvol is over hoe de stethoscoop bij je te hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
De leiding van het ziekenhuis MST in Enschede heeft haar expertteam tegen agressie gevraagd of een advies zinvol is over hoe de stethoscoop bij je te hebben. © Lex van Lieshout ANP XTRA

Patiënt probeert arts-assistent in ziekenhuis te wurgen met stethoscoop: ‘Aanval vanuit het niets’

Opnieuw is het ziekenhuis MST in Enschede opgeschrikt door een heftig geweldsincident op de Spoedeisende Hulp. Een vrouwelijke patiënt greep de stethoscoop van een arts-assistente en probeerde haar daarmee te wurgen. Er is aangifte gedaan en het ziekenhuis bezint zich op maatregelen om het werk veiliger te maken, bijvoorbeeld met kamers die ‘hufterproof’ zijn.

  1. Zwaargewonde wielrenner (14) in coma na ongeluk met tractor op smal weggetje
    PREMIUM

    Zwaargewon­de wielrenner (14) in coma na ongeluk met tractor op smal weggetje

    Een jonge wielrenner (14) uit Apeldoorn wordt in coma gehouden nadat hij woensdagavond zwaargewond raakte bij een ongeluk met een tractor. ,,Hij fietste samen met een groep andere renners onder begeleiding van zijn vader, die ook trainer is bij onze wielervereniging”, vertelt Nico van Zanten, voorzitter van club De Adelaar. De jongen is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.
    Voorst, Apeldoorn