Volledig scherm
Het onderzoek naar de moord op Sjef Klee (inzet) kwam in een stroomversnelling door de cold casekalender 2018. © Politie

Politie breidt onderzoek uit naar Limburgse cold case-zaak

De politie breidt het onderzoek uit naar de moord op Sjef Klee uit 1995. De politie heeft nieuwe tips gekregen in de cold case-zaak van de Limburger, die een biertje ging drinken en daarna werd doodgeschoten.

De politie maakte vorige week al bekend nieuw onderzoek te doen naar de stokoude moordzaak. Het onderzoek kwam in een stroomversnelling door een tip van iemand die de zaak op de cold casekalender van 2018 had gezien.

Afgelopen week is er nieuwe informatie bij het team binnengekomen, waardoor de politie het onderzoeksteam heeft uitgebreid. Wat die informatie inhoudt, wil de politie niet zeggen, maar er is hoop dat ze de zaak na 24 jaar eindelijk kunnen oplossen.

Mijnbouwterrein

Het lichaam van de destijds 26-jarige Sjef Klee uit Heerlen werd zondagochtend 10 september 1995 gevonden op het voormalig mijnbouwterrein aan de zijde van de Wenckebachstraat in Treebeek. Hij bleek te zijn doodgeschoten.

De nacht ervoor was Klee met ‘een tweede persoon’ wat wezen drinken in café ’t Trefpunt in Treebeek, aldus de politie. Met zijn tweeën gingen ze die avond naar een vriend van Sjef die woonde aan de Pleinstraat in Brunssum. Nadat ze een flesje bier hadden gedronken, verliet Sjef de woning. Diezelfde ochtend werd hij dood aangetroffen.

De politie hoopt op meer tips en benadrukt dat het hier om een moordzaak gaat, die dus niet verjaard is. De verwachting van het onderzoeksteam is dat er in Treebeek mensen zijn die meer weten over de moord. Zij kunnen desgewenst anoniem bellen naar 0800-7000.

 1. De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’
  PREMIUM

  De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’

  Voor veel boeren is de geest uit de fles. Geholpen door de acties in de provincies trekken woensdag duizenden agrariërs en medestanders richting RIVM en het Binnenhof in Den Haag om weer aandacht te vragen voor het stikstofbeleid dat in hun ogen niet deugt. Aan de wieg van het protest staat Farmers Defence Force, een jonge beweging die onstuimig groeit en weigert water bij de wijn te doen. Maar er klinkt ook (interne) kritiek op de werkwijze van het nieuwe ‘boerenleger’. ,,We moeten onze hand niet overspelen.’’
 2. Bekende boerenactivist (30) zat in trekker die levensgevaarlijke situatie veroorzaakte, politie rekent op arrestaties
  video

  Bekende boerenacti­vist (30) zat in trekker die levensge­vaar­lij­ke situatie veroorzaak­te, politie rekent op arresta­ties

  Bij het uit de hand gelopen boerenprotest in Groningen is Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, betrokken geraakt bij een levensgevaarlijk incident. Schuiling zat als bijrijder in een tractor die diverse hekken omver ramde en bijna een fietser omver reed. De organisator van het Malieveldprotest betuigt spijt. ,,Ik had uit moeten stappen of eerder in moeten grijpen”, zegt hij tegen deze nieuwssite. De politie onderzoekt het incident en verwacht op korte termijn aanhoudingen te verrichten.
 1. Te hard rijden, smartphones en alcohol: meer verkeersongelukken door minder politiecontrole

  Te hard rijden, smartpho­nes en alcohol: meer verkeerson­ge­luk­ken door minder politiecon­tro­le

  Het aantal verkeersongelukken is de afgelopen vijf jaar toegenomen. Dat komt vooral doordat automobilisten te snel rijden, afgeleid zijn (door smartphones) of alcohol op hebben. Bij de ongelukken vielen ook meer doden, blijkt uit het vandaag uitgekomen rapport van de stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). Een logische verklaring voor het gedrag van bestuurders is de afname van de handhaving van verkeersregels door de politie, aldus het onderzoeksinstituut.