Volledig scherm
Advocaten tekenden het condoleanceregister voor doodgeschoten advocaat Derk Wiersum. De raadsman van kroongetuige Nabil B. werd op straat in Amsterdam-Buitenveldert geliquideerd. © ANP

Politie heeft nog geen zicht op dader moord advocaat Derk Wiersum (43)

De politie heeft nog steeds geen zicht op de verdachte van de moord op advocaat Derk Wiersum. Dat zei een woordvoerster van de politie vanavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Volledig scherm
Presentatrice Anniko van Santen tijdens opnames van het programma Opsporing Verzocht. © ANP

De politie bevestigde dat de verdachte vermoedelijke tussen de 20 en 25 jaar is. Eerder werd uitgegaan van een vermoedelijke schutter tussen de 16 en 20 jaar, maar de leeftijd werd bijgesteld op basis van tips. De verdachte had een slank postuur, ongeveer 1,75 meter lang en was volledig in het zwart gekleed. De dader heeft Wiersum doodgeschoten met een normaal vuurwapen. ,,Niet met een automatisch wapen.”

Er wordt met een groot rechercheteam gezocht naar de dader. Daarbij zijn ook rechercheurs van andere eenheden betrokken met verschillende expertises. ,,We zetten alles op alles om erachter te komen wie hier verantwoordelijk voor is. Getuigen, buurtonderzoek, forensisch onderzoek, uitpluizen van camerabeelden, noem maar op.”

Advocaat Derk Wiersum (43), die kroongetuige Nabil B. bijstond, werd vorige week woensdagochtend doodgeschoten toen hij zijn woning in Amsterdam verliet. Volgens de politiewoordvoerster is het aannemelijk dat de schutter Wiersum heeft opgewacht en al hem al langer in de gaten hield.

Voetballer

Volledig scherm
Kelvin Maynard. © ANP

Vorige week woensdagavond werd ook de 32-jarige voormalig profvoetballer Kevin Maynard neergeschoten aan de Langbroekdreef in Amsterdam Zuidoost. Hij zat alleen in een auto en was onderweg naar een vriend om daar voetbal te gaan kijken, toen hij onder vuur werd genomen. Zijn wagen kwam vervolgens tot stilstand tegen een brandweerkazerne. Volgens de politie is het aannemelijk dat hij op dat moment zwaargewond was en daar toevallig crashte. De twee daders gingen er vandoor op een motorscooter. 

De politie denkt dat Maynard gevolgd werd en dat de daders toesloegen toen hij met zijn auto voor een rood stoplicht stopte. Deze krant berichtte vorige week dat zijn dood mogelijk te maken zou hebben met een ripdeal, waarbij 400 kilo cocaïne zou zijn verdwenen. De politie zei eerder alle scenario’s nog te onderzoeken.

Ook in deze zaak is nog niemand aangehouden. De politie gaat er vanuit dat er geen verband is tussen beide zaken. ,,Maar het is nog vroeg in het onderzoek, dus we houden andere scenario's open", aldus de politiewoordvoerster. ,,De onderzoeken naar de twee moorden worden gedaan door verschillende rechercheteams, die elkaar op de hoogte houden.”

De politie riep alle mensen op die mogelijk iets hebben gezien zich te melden. ,,We worden liever een keer te veel gebeld dan niet”, aldus de woordvoerster. Getuigen kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-6070.

  1. Vakantie in knel door boze boeren: reizigers Eindhoven Airport missen vlucht
    update

    Vakantie in knel door boze boeren: reizigers Eindhoven Airport missen vlucht

    Door het grootschalige tractorprotest bij Eindhoven Airport hebben enkele passagiers hun vlucht moeten missen. Dat laat een woordvoerder van de luchthaven weten. Honderden boze boeren trokken vanmiddag onverwacht naar Eindhoven Airport met als doel de luchthaven te bezetten. Uiteindelijk mochten ze van de politie één rondje over het terrein rijden. De afspraak was dat ze daarna weer naar huis zouden gaan. Aan dat verzoek gaven ze gehoor.