Volledig scherm
© ANP

Politie pakt 90 leden van reizende bendes op

De politie heeft de afgelopen week zeker negentig aanhoudingen verricht in een gecoördineerde actie tegen rondreizende criminele bendes.


De politie keek van dinsdag tot en met vrijdag naar rondtrekkende ‘dadergroepen’, die zich schuldig maken aan onder meer winkel- en autodiefstal, identiteitsfraude en woninginbraken.
De politie hield onder anderen drie Wit-Russen aan die bekend stonden als winkeldieven. Toen ze werden gecontroleerd hadden ze spullen bij zich die vermoedelijk zijn gestolen.

 Anderen werden aangehouden omdat ze kilo's hard- en softdrugs vervoerden en vanwege witwassen. Er werden veel boetes geïnd en wapens in beslag genomen. Bijna vijftig voertuigen werden in beslag genomen, bijvoorbeeld omdat de bestuurder een belastingschuld had of boetes niet had betaald.

Celstraf

Een Pool zit vast omdat hij in zijn land nog een celstraf van acht jaar heeft openstaan. Twee vermoedelijke autodieven werden woensdag op de A4 bij Hoofddorp onderschept. De auto was voorzien van valse kentekenplaten. Bij de actie raakten de gestolen auto en een politievoertuig beschadigd. Minder spannend was het bij de aanhouding van een andere autodief; de politie trof hem slapend aan in een gestolen auto.

  1. Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpartij in Amsterdam
    PREMIUM
    TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

    Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpar­tij in Amsterdam

    Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”