Volledig scherm
De witte bestelauto die vermoedelijk als vluchtauto is gebruikt na de moord op advocaat Derk Wiersum. © Politie

Politie: witte bestelwagen was vluchtauto bij moord advocaat Wiersum

De Amsterdamse politie vermoedt dat de dader of daders van de moord op advocaat Derk Wiersum een witte bestelauto gebruikten als vluchtauto. Dat concluderen rechercheurs na het bestuderen van videobeelden en uit afgelegde verklaringen van getuigen.

Op de videobeelden is te zien dat direct na het neerschieten van Wiersum een witte bestelauto, waarschijnlijk een Fiat Doblo, wegrijdt vanuit de omgeving van de plaats van de liquidatie. In Buitenveldert is de bestelwagen op beelden te zien. De recherche denkt dat er op dat moment twee personen in zitten.

De bestelauto is te zien als deze wegrijdt vanuit de omgeving van Imstenrade, de straat waar Wiersum woonde en vermoord werd. Op de Van Boshuizenstraat in Buitenveldert is de bewuste auto wederom op beelden te zien. Vaak wordt een vluchtauto na een ernstig feit in brand gestoken om sporen te wissen. Tot nu toe is nog geen soortgelijke auto uitgebrand aangetroffen.

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
Een condoleanceregister voor de doodgeschoten advocaat Derk Wiersum. © ANP

Meer informatie

Het rechercheteam dat sinds het doodschieten van Derk Wiersum onophoudelijk met het onderzoek bezig is, is op zoek naar meer informatie over de gebruikte vluchtauto en de twee inzittenden. 

Wiersum was de advocaat van kroongetuige Nabil B. in de strafzaak rond de meest gezochte crimineel van Nederland Ridouan Taghi.

Volledig scherm
© Politie

Volg al het nieuws rond deze zaak in onze app:

  1. Artsen halen hard uit naar VGZ: ‘absurd’ en ‘triest’ om
behandelingen standaard af te wijzen
    PREMIUM

    Artsen halen hard uit naar VGZ: ‘absurd’ en ‘triest’ om behandelingen standaard af te wijzen

    Twintig patiënten dagen zorgverzekeraar VGZ voor de rechter. Volgens de patiënten en hun revalidatieartsen worden bijna alle aanvragen voor behandeling ‘zonder objectieve reden afgewezen’. Artsen ondersteunen hun pleidooi en maken gehakt van de werkwijze van de zorgverzekeraar. Zij noemen het ‘absurd’ en ‘triest’ en vinden dat de patiënten ten onrechte de dupe zijn.