Madeleine Toorenburg CDA.
Volledig scherm
Madeleine Toorenburg CDA. © ANP

Politiek verbijsterd over vervroegde vrijlating Pool die peuter uit Heesch doodreed

HEESCH - Verbijstering overheerst in politiek Den Haag over de vervroegde vrijlating van de Pool die de tweejarige Ize Derijks uit Heesch doodreed, na beroep bij de Raad voor Strafrechtstoepassing. Veel Kamerleden willen dat de regels voor verlof worden aangescherpt, zodat dergelijke misstanden nooit meer voor kunnen komen. ,,Dit valt niet uit te leggen.”

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.