Honderden reizigers zaten vandaag uren vast in de trein tussen Haarlem en Heemstede.
Volledig scherm
Honderden reizigers zaten vandaag uren vast in de trein tussen Haarlem en Heemstede. © Michel van Bergen

ProRail: Schade te omvangrijk, morgen ook nog problemen

Spoorbeheerder ProRail spreekt van 'erg omvangrijke' schade aan het spoor als gevolg van de storm die vandaag over Nederland raast. De schade is op veel plekken niet zomaar te herstellen. De werkzaamheden hebben dan ook de komende tijd nog impact op het treinverkeer.

 1. Dichter zocht dagenlang naar plots verdwenen Gaykrant-baas: 'Je hoopt op van alles, maar niet op dit’
  PREMIUM

  Dichter zocht dagenlang naar plots verdwenen Gay­krant-baas: 'Je hoopt op van alles, maar niet op dit’

  De kogel is door de kerk: de Gaykrant houdt niet op te bestaan, maar gaat met een afgeslankte redactie verder als nieuwssite. Zeker acht medewerkers hebben het online platform verlaten nadat bekend werd dat hoofdredacteur Hans P. verdacht wordt van een zedendelict. Hechte collega en dichter Rick van der Made zit in het crisisteam dat het medium weer nieuw leven in moet blazen. ,,De Gaykrant verdient een tweede kans, of in dit geval een derde kans.”
 2. Politiebaas: Agent te snel ‘afgeslacht’ op social media
  PREMIUM
  video

  Politie­baas: Agent te snel ‘afgeslacht’ op social media

  Fred Westerbeke was nauwelijks begonnen in zijn nieuwe functie van politiechef van de eenheid Rotterdam of hij kon al meteen vol aan de bak. Schietpartijen, liquidaties en de antiracismedemonstratie op de Erasmusbrug vergden alle aandacht. Er speelde nog meer: de aangifte van mishandeling en discriminatie tegen twee agenten en de WhatsApp-affaire waarbij het draait om discriminerende teksten van Rotterdamse agenten.