Volgens het College voor de Rechten van de mens is het voor mensen met een beperking moeilijk participeren in de samenleving met de coronaregels.
Volledig scherm
Volgens het College voor de Rechten van de mens is het voor mensen met een beperking moeilijk participeren in de samenleving met de coronaregels. © ANP

Rechten van mensen met beperking niet gewaarborgd in coronatijd

Nederland moet meer doen om de rechten van mensen met een beperking in tijden van corona te waarborgen. Volgens het College voor de Rechten van de Mens staat voor die groep de toegang tot de maatschappij onder druk.

  1. LIVE | Taj Mahal ondanks vele besmettingen weer open, nieuwe lockdown dreigt in Groot-Brittannië

    LIVE | Taj Mahal ondanks vele besmettin­gen weer open, nieuwe lockdown dreigt in Groot-Brittannië

    Het aantal bevestigde coronabesmettingen is sinds gisteren toegenomen met 1849. Dat zijn er iets minder dan een dag eerder. Inmiddels zijn in de Randstad strengere coronamaatregelen van kracht. Groot-Brittannië staat naar eigen zeggen op een kantelpunt. Minister Hancock van Volksgezondheid liet vandaag weten dat de coronamaatregelen strenger worden als mensen zich niet aan de regels houden. Ook vandaag lees je in dit liveblog alles over het coronavirus. De ontwikkelingen van de afgelopen dagen staan hier.