De rechtszaak tegen verdachte Posbankmoord moet over. Links zit Souris R. met naast hem (met bril) advocaat Wieteke Drummen.
Volledig scherm
De rechtszaak tegen verdachte Posbankmoord moet over. Links zit Souris R. met naast hem (met bril) advocaat Wieteke Drummen. © ANP

Rechtszaak tegen verdachte Posbankmoord, Souris R. uit Veghel, moet over

updateDEN HAAG/RHEDEN - Het proces tegen één van de twee verdachten van de zogeheten Posbankmoord moet over. Dat heeft de Hoge Raad vanmiddag bepaald. Het gaat om het proces van Souris R. uit Veghel. De Hoge Raad volgt het betoog van de advocaat-generaal enkele maanden geleden die grote vraagtekens zette bij de undercover-operatie van de politie om R. tot een bekentenis te dwingen.  

 1. Mike (26) doorbreekt taboe met coming-out bij zijn voetbalteam: ‘Ik wil een voorbeeld zijn’
  PREMIUM

  Mike (26) doorbreekt taboe met co­ming-out bij zijn voetbal­team: ‘Ik wil een voorbeeld zijn’

  Mannenvoetbal en homo-acceptatie lijken twee zaken die nog steeds niet hand in hand gaan. Mike Gerritsen (26) uit Deventer wil het tegendeel bewijzen. Hij vertelde zondag zijn familie en vrienden dat hij homoseksueel is. En bracht zijn teamgenoten bij voetbalclub SV Helios op de hoogte. Op Twitter gooide hij maandagavond zijn verhaal de wereld in, hopend de deur voor veel meer andere voetballers open te zetten.
 2. Na instorten dak stadion: ‘Constructies grote gebouwen moeten vaker gecheckt worden’

  Na instorten dak stadion: ‘Construc­ties grote gebouwen moeten vaker gecheckt worden’

  Door een scheur in een slecht gemaakte lasverbinding stortte het dak van het AZ-stadion in Alkmaar in. Dit concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar aanleiding van het incident in 2019. De staalconstructie is nooit grondig geïnspecteerd tijdens gebruik. Volgens de OVV is het gevaar landelijk: ‘Er is te weinig zicht op de veiligheid van gebouwen wanneer ze eenmaal in gebruik zijn’.
 1. Deze 'covidlampen' moeten PSV gaan beschermen tegen coronabesmettingen
  Play

  Deze 'covidlam­pen' moeten PSV gaan beschermen tegen coronabe­smet­tin­gen

 2. Onrust in Roosendaal: 'We leven in een oorlogsgebied'
  Play

  Onrust in Roosendaal: 'We leven in een oorlogsge­bied'