Volledig scherm
Rechtbank Maastricht © ANP

Rechtszaal ontruimd na gooien van schoen naar moordverdachte

De zittingszaal in de rechtbank Maastricht waar het proces tegen Osama I. wordt gevoerd, is ontruimd nadat dochter Enas een schoen gooide naar de moordverdachte. Hij wordt beschuldigd van moord op haar moeder en op een man.

De schoen raakte de tolk die naast Osama zat, meldt De Limburger. Enas schreeuwde in het Arabisch tegen Osama en spuugde terwijl ze door de parketpolitie werd afgevoerd. Kort daarvoor was er commotie beneden in de hal.

De broers en zussen hadden de zittingszaal op last van de rechtbank verlaten om weer achter de glazen scheidingswand plaats te nemen. Bij het verlaten van de zaal ontstond rumoer onder de broers. Zij keerden zich tegen de parketpolitie.

De rechtbank heeft besloten dat de zaak wordt voortgezet zonder publiek.

  1. Bekende boerenactivist na tractor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbeleid’
    video

    Bekende boerenacti­vist na trac­tor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbe­leid’

    De 30-jarige Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, is weer op vrije voeten nadat hij maandag werd aangehouden voor betrokkenheid bij een levensgevaarlijk incident met een trekker in Groningen. Hij blijft verdacht van openlijke geweldpleging, maar houdt vol onschuldig te zijn. ,,Ik moest gewoon in Groningen zijn. Voor mezelf, de boeren en voor mijn vader.”