Milieudefensie-directeur Donald Pols stond gisteren juichend met de uitspraak in zijn handen. Hij wil snel in gesprek met andere grote CO2-vervuilers.
Volledig scherm
Milieudefensie-directeur Donald Pols stond gisteren juichend met de uitspraak in zijn handen. Hij wil snel in gesprek met andere grote CO2-vervuilers. © AP

Reeks van zaken tegen CO2-vervuilers in de maak

Milieudefensie heeft de smaak te pakken. Nog voor het eind van het jaar wil de organisatie met de grote CO2-vervuilers van Nederland om de tafel om harde afspraken te maken over terugdringen van de uitstoot van het broeikasgas. Wie weigert, krijgt een rechtszaak aan de broek.

0 reacties

  1. Gemengde reacties op horecabazen die coronapas controleren: 'Zouden meedoen aan verdeeldheid’

    Gemengde reacties op horecaba­zen die coronapas controle­ren: 'Zouden meedoen aan verdeeld­heid’

    Hoewel iedereen vanaf 13 jaar vanaf zaterdag een coronatoegangsbewijs bij zich moet hebben voor een bezoek aan een restaurant, theater, bioscoop of stadion, wordt daar niet altijd op gecontroleerd. ,,We zijn te klein om constant iemand bij de deur te hebben”, legt een Rotterdamse uitbater uit. Andere horecabazen die wél controleren, krijgen soms te maken met annuleringen en bedreigingen. Later op de avond kampte de CoronaCheck-app met overbelasting.