Een chaotische situatie op Schiphol na aankomst van de passagiers uit Zuid-Afrika
Volledig scherm
Een chaotische situatie op Schiphol na aankomst van de passagiers uit Zuid-Afrika © Jef Verschuren

RIVM: 13 passagiers uit vliegtuigen Zuid-Afrika besmet met omikronvariant

De nieuwe coronavariant omikron is geconstateerd bij dertien van de passagiers die vrijdag met twee vluchten uit Zuid-Afrika in Nederland zijn aangekomen, meldt het RIVM. Van de 624 passagiers in de vliegtuigen zijn er 61 positief getest op corona.

1 reactie

 • A.J.G. Vos

  1 jaar geleden
  Als deze variant zo besmettelijk is en er sprake is van een incubatietijd van meerdere dagen, waarom zijn dan niet alle betreffende passagiers op schiphol in quarantaine geplaatst tot zeker is dat zij echt niet besmet zijn? Nu het grootste deel van de passagiers, namelijk zij die (nog) niet ziek zijn, naar huis is gestuurd, nemen dezen het virus zeker mee voor verdere verspreiding. Het komt nogal kortzichtig over om te stellen dat zij niet besmet zijn na zoveel vlieguren.
 1. Terugkeer uit Zuid-Afrika zorgt voor chaos op Schiphol, deel besmette passagiers mag gewoon naar huis
  PREMIUM
  omikronvariant

  Terugkeer uit Zuid-Afri­ka zorgt voor chaos op Schiphol, deel besmette passagiers mag gewoon naar huis

  De aankomst op Schiphol van de twee laatste vluchten vanuit Zuid-Afrika is gisteren ronduit chaotisch verlopen. Reizigers - die ellenlang moesten wachten op de luchthaven - klagen achteraf over de belabberde communicatie, te weinig eten en drinken, slechte hygiëne en een gebrek aan aparte ruimtes voor besmette passagiers. Uiteindelijk mocht een deel van de positief geteste passagiers vannacht ook naar huis, in plaats van naar een quarantainehotel.