Medisch personeel in het UMC Utrecht.
Volledig scherm
Medisch personeel in het UMC Utrecht. © ANP

RIVM: 83 sterfgevallen in de afgelopen 24 uur, 110 nieuwe ziekenhuisopnames

Het aantal meldingen van personen die als gevolg van het coronavirus zijn overleden is de afgelopen 24 uur gestegen met 83. Ten opzichte van 142 coronadoden gisteren, is dat een flinke daling. Het officiële dodenaantal in ons land komt daarmee op 3.684. 

 1. Weer meer besmettingen, maar aantal sterfgevallen onder ouderen flink lager

  Weer meer besmettin­gen, maar aantal sterfgeval­len onder ouderen flink lager

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Nederland is de afgelopen week met 7 procent toegenomen naar 31.984 op weekbasis. In Brabant werden afgelopen week 5107 nieuwe gevallen van het coronavirus gemeld. Vorige week waren dat er 5215. Dat is onder meer een gevolg van een groter aantal afgenomen tests (plus 20 procent), maar het RIVM maakt zich zorgen. Het reproductiegetal kwam voor het eerst in weken fors boven de 1 uit, wat betekent dat de epidemie groter wordt.
 1. TERUGLEZEN | Rutte: ‘Pril begin van de weg terug’, ‘zorgpersoneel heeft behoefte aan adempauze’
  Play

  TERUGLEZEN | Rutte: ‘Pril begin van de weg terug’, ‘zorgperso­neel heeft behoefte aan adempauze’

  Leerlingen van basisscholen gaan vanaf 11 mei de helft van de tijd naar school. Om klassen weer te kunnen openen, gaan de kinderen om de dag naar school. Dat heeft premier Mark Rutte vanavond gezegd tijdens een persconferentie over het corona-virus. Middelbare scholen volgen, als het goed gaat op de lagere scholen, vanaf juni. Zij moeten zich nu voorbereiden op onderwijs in een ‘1,5 meter-school’. Het kabinet verlengt daarom het gros van de maatregelen tot 19 mei. Grote evenementen zijn tot 1 september een no-go. Lees hieronder ons liveblog over de coronacrisis terug. Lees hier ons nieuwe blog.
 1. Kappers eindelijk weer open: 'Het zit niet meer. Geen model in te krijgen'
  Play

  Kappers eindelijk weer open: 'Het zit niet meer. Geen model in te krijgen'

 2. De telefooncel: 'Ik maak er al jaren geen gebruik van'
  Play

  De telefoon­cel: 'Ik maak er al jaren geen gebruik van'