Jacco Wallinga, modellenmaker van het RIVM, zal ook wel weer een terras bezoeken na maandag: ‘Maar ik kijk wel eerst of het op afstand kan’.
Volledig scherm
PREMIUM
Jacco Wallinga, modellenmaker van het RIVM, zal ook wel weer een terras bezoeken na maandag: ‘Maar ik kijk wel eerst of het op afstand kan’. © Marco Okhuizen

RIVM-rekenmeester over versoepeling: ‘Deze stap wordt spannend’

INTERVIEWMaandag volgt de grootste versoepeling van de coronarestricties. Laait het virus dan weer op? Niet als we goed testen, traceren en isoleren, zegt Jacco Wallinga, modellenmaker van het RIVM. Als het toch misgaat, moet een landelijke lockdown vermeden worden: ‘We grijpen regionaal in’.

  1. Protesterende boeren opnieuw de wegen op in verschillende delen van Nederland
    Update

    Proteste­ren­de boeren opnieuw de wegen op in verschil­len­de delen van Nederland

    In verschillende delen van Nederland zijn boeren opnieuw op pad gegaan om te protesteren. Ze blokkeren de A7 bij Heerenveen in beide richtingen en het distributiecentrum van Coop in Gieten. Ook zijn enkele tientallen tractoren het centrum van Groningen binnengereden en voerden zo'n tweehonderd boeren in Gelderland anderhalf uur actie bij het distributiecentrum van Aldi. Bij Eindhoven werden de toegangswegen naar Eindhoven Airport geblokkeerd.