Het aantal bekeuringen voor het gebruik van de mobiele telefoon, zowel op de fiets als in de auto, verdubbelde bijna, van ruim 23.000 naar ruim 44.000.
Volledig scherm
Het aantal bekeuringen voor het gebruik van de mobiele telefoon, zowel op de fiets als in de auto, verdubbelde bijna, van ruim 23.000 naar ruim 44.000. © Marnix Schmidt

Ruim 9200 boetes voor bellen of appen op de fiets

Sinds het verbod op 1 juli inging, zijn er ruim 9200 boetes uitgedeeld voor bellen of appen op de fiets. Het totaal aantal boetes voor verkeersovertredingen ging in de zomermaanden flink omlaag vergeleken met een jaar eerder. Dat meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid vandaag.

  1. Boeren verzamelen zich opnieuw met tractoren bij Drentse Wijster voor ‘kopje koffie’

    Boeren verzamelen zich opnieuw met tractoren bij Drentse Wijster voor ‘kopje koffie’

    Bij het Drentse Wijster heeft zich vanavond opnieuw een grote groep boeren verzameld. Ondanks het verbod op demonstraties waarbij landbouwvoertuigen worden ingezet, zijn die ook nu weer aanwezig, aldus de politie. Op sociale media wordt gesproken over ‘naborrelen’ en ‘een trekkerfeestje’. Eerder vandaag leidde een blokkade van afvalverwerker Attero in dezelfde plaats tot de aanhouding van tientallen demonstranten.