Schaker Lucas van Foreest tijdens het toernooi in Wijk aan Zee, begin 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Schaker Lucas van Foreest tijdens het toernooi in Wijk aan Zee, begin 2019. © Hollandse Hoogte / Soenar Chamid sportfotografie

Schaakkampioen Lucas van Foreest: ‘Als coronapas verplicht is, verdedig ik mijn nationale titel niet’

Is het eerlijk om van deelnemers aan sportwedstrijden een coronatoegangsbewijs te eisen? Nee, vindt regerend Nederlands kampioen schaken Lucas van Foreest. ,,Als de verplichting niet van tafel gaat, verdedig ik mijn titel niet.” 

 1. Helma geeft zich bloot in boek over borstkanker: ‘Ik stond in mijn slip voor de camera en moest lachen’
  PREMIUM

  Helma geeft zich bloot in boek over borstkan­ker: ‘Ik stond in mijn slip voor de camera en moest lachen’

  Dertien shoots en bijna 1200 foto's. Helma Havinga (45) stond meestal áchter de camera wanneer een foto gemaakt werd, maar toen ze de vernietigende diagnose borstkanker kreeg, veranderde dat. Twee jaar lang focuste ze op haar herstel, dat werd vastgelegd door goede vriendin en fotografe Anneke Davids. Zaterdag, op Wereldkankerdag, verscheen hun boek: Je tiet of je leven.
 2. Veehouder vol onbegrip na inbeslagname koeien, paarden, geiten en schapen: 'Ze hebben de pik op ons'
  PREMIUM

  Veehouder vol onbegrip na inbeslagna­me koeien, paarden, geiten en schapen: 'Ze hebben de pik op ons'

  NIEUWLEUSEN - Ja, de stal is oud, de overige onderkomens zijn gammel en hier en daar stonden beesten in de nattigheid. En inderdaad, misschien waren er te veel dieren. Maar de beschuldiging dat het dierenwelzijn op hun erf in het geding zou zijn, dat raakt de familie bij wie woensdag 150 dieren meegenomen werden diep. ,,Wij zorgen goed voor onze dieren. Ze komen niks tekort."