Schip bij Zeeuws strand was ‘levensgevaarlijk’: jongeren haalden kinderen uit het water

VideoOnhandige stuurmanskunst. Dat is volgens de politie te water de oorzaak van de opmerkelijke manoeuvre die het containerschip Valdivia donderdagmiddag maakte bij het Badstrand in Vlissingen. Even leek het er op alsof het bijna 179 meter lange gevaarte het strand op zou komen.

Alsof er niets is gebeurd. De Valdivia is op zijn weg naar Helsinki de Waddeneilanden al lang voorbij. Maar wat gebeurde er nou in Vlissingen? Was het een stuurfout, moest de kapitein uitwijken of…? De politie denkt niet dat er iets strafbaars is gebeurd en gaat het incident niet onderzoeken, aldus woordvoerder Thomas Aling.

Strandwacht heeft mensen uit het water moeten halen

  1. LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.