Niet alleen de snelle scooters met gele, maar ook de snorscooters met blauwe kentekenplaten moeten vanaf vandaag de rijbaan op in Amsterdam. Ook is de helmplicht ingevoerd.
Volledig scherm
Niet alleen de snelle scooters met gele, maar ook de snorscooters met blauwe kentekenplaten moeten vanaf vandaag de rijbaan op in Amsterdam. Ook is de helmplicht ingevoerd. © Robin Utrecht

Snorfietsers vechten Amsterdams verkeersbesluit aan: ‘Ik laat me niet doodrijden’

In een volle rechtszaal vechten drie snorfietsers vandaag het nieuwe verkeersbesluit aan van de gemeente Amsterdam. Sinds gisteren mogen ze niet meer op het fietspad rijden, maar moeten ze met een helm op over de rijbaan. De snorfietsers vinden de nieuwe regel ,,levensgevaarlijk'', zei een van hen tegen de rechtbank in Amsterdam.

 1. Helm, haarnetje en spray vaste uitrusting voor Amsterdamse scooterverhuurders

  Helm, haarnetje en spray vaste uitrusting voor Amsterdam­se scooterver­huur­ders

  Haarnetjes en speciale spray om de bacteriën te doden. Ze behoren vanaf vandaag, naast uiteraard de helm, tot de standaarduitrusting van scooterverhuurbedrijven in Amsterdam. Met dank aan de helmplicht voor snorfietsers die in de hoofdstad is ingegaan. De bedrijven hebben flink moeten investeren, maar balen nog veel meer van het feit dat de langzame scooters de rijbaan op moeten. ,,Daar snappen we geen donder van.’’
 2. Quinten (21) hoort 8 jaar en tbs eisen voor fatale steekpartij in Lelystad: ‘Ik ben geen maniak’
  PREMIUM

  Quinten (21) hoort 8 jaar en tbs eisen voor fatale steekpar­tij in Lelystad: ‘Ik ben geen maniak’

  ,,De leegte die Danilio achterlaat, is enorm. Mijn leven is een zwart gat. Ik hoop dat het op een dag wat draaglijker wordt.” De woorden van de moeder die haar kind (19) verloor bij een steekpartij in Lelystad, dreunden dinsdag door de rechtszaal. Nee, ze hoefde geen rechtstreekse excuses van verdachte Quinten P. (20) uit Almere. ,,Hij hoeft me niet aan te kijken, ik wil hem niet zien.”