Linda Akkermans.
Volledig scherm
PREMIUM
Linda Akkermans. © Joost Hoving

Sommige scholen lijken wel een veredeld reisbureau. Geef gewoon ouderwets les

columnLinda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

5 reacties

 • T Van Strien

  1 maand geleden
  Hoera! Dank je wel voor deze column Linda! Eindelijk iemand die er een punt van maakt dat scholen inderdaad wel een veredeld reisbureau lijken. Onze kinderen zijn inmiddels volwassen en hebben zelf een gezin, maar ook toen was het voor veel ouders niet te doen of ze moesten hun hele vakantiegeld er aan besteden. Toen het op een ouderavond ter sprake kwam was de reactie van de school dat ouders tijd genoeg hadden om er voor te sparen….waarvan ook alweer??! “Studie”reisje?? Vaak een “ruzie”reisje.
 • Merel Otten

  1 maand geleden
  Leven leer je niet in de schoolbanken, die gedachte is een verouderde visie op de taak van het onderwijs. De taak van het onderwijs is niet leerlingen feitjes bij te brengen die ze reproduceren, maar ervoor zorgen dat die leerlingen zich redden op het vervolgonderwijs en in de maatschappij. Dat is 'gewoon' onderwijs. Daarnaast is de aanname dat meer instructielessen (want ik denk dat mevrouw dat bedoelt met 'gewoon onderwijs') tot een reductie van dure bijles leidt een flinke drogredenering.
 • JJ Kluft

  1 maand geleden
  Het uitje wat wij kregen waren die we konden doen na het behalen van een diploma kijken bij een bedrijven waar we 4 uur mee konden draaien om te zien dat de praktijk leuker was dan school we gingen wel met eigen vervoer er naar toe
 • A.J.F. Van Erp-Kuhlman

  1 maand geleden
  Namens onderwijzend Nederland onze oprechte excuses, dat we jullie kinderen wat willen laten zien. Voor een fractie van de doorgaande kosten mee naar Berlijn of Parijs. Alwaar zij leren over de splitsing van de eerste stad, de sociaal-culturele gevolgen daarvan. En die andere stad bruist van de monumenten die ze zoveel leren over de groei van zo’n metropool. De volgende keer laat ik ze wel een foto zien.
 • Bart van van Drunen

  1 maand geleden
  'Maar ga gewoon lesgeven'. Namens het gehele onderwijs mijn oprechte excuses dat we leerlingen mee naar buiten willen nemen om te zien hoe die theorieën die ze dagelijks leren er in de praktijk uitzien. Zo'n Rijksmuseum, het Binnenhof of het Archeon; wat is er mis met ouderwetse Google plaatjes of SchoolTV? U heeft groot gelijk. Al dat gekke leren in de buitenwereld, modern gezwets als u het mij vraagt. Ga gewoon lesgeven! We hebben bovendien 12 weken per jaar vrij om dat zelf te gaan bekijken.