Commissievoorzitter Tjibbe Joustra (links) overhandigde begin februari van dit jaar het eindrapport van de Commissie onderzoek interlandelijke adoptie aan Sander Dekker, demissionair minister voor Rechtsbescherming.
Volledig scherm
Commissievoorzitter Tjibbe Joustra (links) overhandigde begin februari van dit jaar het eindrapport van de Commissie onderzoek interlandelijke adoptie aan Sander Dekker, demissionair minister voor Rechtsbescherming. © ANP

Staat verwerpt aansprakelijkheidsclaim adoptiekinderen Indonesië

De Nederlandse overheid is niet van plan om geadopteerden die op zoek gaan of zijn gegaan naar hun biologische ouders financieel tegemoet te komen. Dat blijkt uit de afwijzing van een aansprakelijkheidsclaim van jurist Dewi Deijle, meldt de NOS.

  1. 'Wonderhuisje' van Nederlandse dat vulkaan La Palma overleeft gaat de hele wereld over
    iconische foto

    'Wonderhuis­je' van Nederland­se dat vulkaan La Palma overleeft gaat de hele wereld over

    De zeldzame vulkaanuitbarsting op La Palma heeft de afgelopen dagen al honderden huizen verwoest, maar als door een wonder ontsnapte één huisje aan de kolkende lavastromen. Dit huisje, dat op het eiland al is omgedoopt tot ‘house of miracles’ (huis der wonderen), is door een Nederlandse vrouw ontworpen. ,,We begonnen allemaal te huilen toen ik de eigenaren vertelde dat hun geliefde huis intact was.”