Stal van konijnenhouder duikt op in video activisten: ‘Met fikken van andermans spullen afblijven’

WEHL - Konijnenhouder Theo Koning uit Wehl is verbaasd als hij de beelden ziet van zijn eigen konijnenstal. Ze zijn in het holst van de nacht gemaakt door dierenactivisten van Animal Rights en online geplaatst met de boodschap: geen konijn op tafel tijdens kerst.

Meerdere konijnenhouderijen zijn van binnen te zien. Op de beelden komen ook zieke, dode of verminkte konijnen voorbij. Naast stallen in bijvoorbeeld Halle en Leur is ook de stal van Theo Koning (58) te zien. 

Volledig scherm
Konijnenfokker Theo de Koning. © Jan Ruland van den Brink

Hij is allerminst blij met het onverwachte nachtelijke bezoek. ,,Is dat mijn stal?!’’, zegt Koning met grote verbazing in zijn stem. ,,Laat eens kijken.”

Dinsdag krijgt hij in zijn woning naast de stal voor het eerst de beelden te zien, want hij heeft geen computer of smartphone. ,,Ja, ja, da’s inderdaad hier.’’

Geen toestemming gegeven voor video
Koning heeft geen toestemming gegeven voor het maken van de video. Aan de hand van die beelden kan hij wel een inschatting maken wanneer die gemaakt kunnen zijn. ,,Ze zijn ieder geval na 20.30 uur gemaakt, want dan doe ik altijd het licht uit. Ook is er geen daglicht door de ramen te zien.’’ Op de video wordt in het donker met een zaklamp op de konijnen geschenen.

Animal Rights laat bij monde van woordvoerder Erwin Vermeulen weten dat de beelden inderdaad ‘s nachts zijn gemaakt ‘door bij een open deur naar binnen te gaan’, ongeveer anderhalve maand geleden. Boer Koning twijfelt of de staldeur wel open stond. ,,Ik doe ze eigenlijk altijd op slot, maar zag zes à zeven weken geleden wel dat de klink niet helemaal goed zat. Toen dacht ik al dat er iets niet klopte.’’

Quote

Ze kunnen niet naar buiten en kunnen niet grazen en graven. Zo leiden ze geen waardig leven.

Erwin Vermeulen, Woordvoerder Animal Rights
  1. Justitie in zaak abortusmoord: Dennis wilde een meisje, jongen moest geaborteerd worden

    Justitie in zaak abortus­moord: Dennis wilde een meisje, jongen moest geabor­teerd worden

    In de rechtbank in Amsterdam diende vanmorgen de eerste pro forma-zitting in de bizarre zaak tegen Dennis van E., de financieel deskundige die zijn zwangere Braziliaanse vrouw Patricia om het leven zou hebben gebracht met drugs en abortuspillen. Justitie lijkt ervan overtuigd dat verdachte Dennis een meisje wilde en geen jongen en dat hij daarom zijn vriendin zwaar onder druk zette abortuspillen in te nemen. Zelfs al toen ze nog in Brazilië was.