Surfster Anne Albers doet ook aangifte tegen Tata Steel.
Volledig scherm
Surfster Anne Albers doet ook aangifte tegen Tata Steel. © Olaf Kraak

Stapels aangiften tegen Tata Steel vandaag naar justitie: ‘Het gaat beginnen’

Met ruim achthonderd aangiften in de hand en nog zo’n tweehonderd die ‘later worden ingediend’, stapt advocaat Bénédicte Ficq vandaag binnen bij het functioneel parket in Amsterdam om aangifte te doen. In haar gezelschap onder anderen golfsurfster Anne Albers. ,,Een strafzaak is een goed middel om Tata onder druk te zetten.”

 1. Plots staat Lourens oog in oog met een walvis bij Westkapelle: ‘Het was schitterend, maar ook best link’
  met video

  Plots staat Lourens oog in oog met een walvis bij Westkapel­le: ‘Het was schitte­rend, maar ook best link’

  Lourens Janisse wist niet wat hij zag tijdens een vistochtje maandagmorgen op de Noordzee voor de kust van Westkapelle. Vanuit het niets dook ineens een bultrug walvis op uit het water. Janisse pakte meteen zijn telefoon om het dier vast te leggen. ,,Hij zwom naar ons toe, maar we waren ook wel wat angstig. Ons bootje is niet zo groot en we waren drie à vier kilometer uit de kust.”
 2. Van straatschoffie tot succesvol ondernemer: Appie vond ‘letterlijk gat in markt’
  PREMIUM
  Interview

  Van straat­schof­fie tot succesvol ondernemer: Appie vond ‘letterlijk gat in markt’

  Als kind van een gastarbeider met zes broertjes en zusjes had Appie el Massaoudi (33) bepaald geen makkelijke jeugd in de Haagse Schilderswijk. Het had weinig gescheeld of hij was het verkeerde pad opgegaan. Maar het ‘Marokkaanse straatschoffie’ groeide uit tot een succesvolle ondernemer en is nu zelfs bevriend met Mark Rutte. ,,Ik dacht vroeger dat deze wijk Nederland was.’’