Steeds meer ouderen op social media: ‘toen wij op Facebook kwamen, gingen kleinkinderen naar Insta’

CBS-ONDERZOEKHet social mediagebruik onder ouderen stijgt explosief. Het aantal 65-plussers met Whatsapp, Twitter of Facebook is in vijf jaar tijd ongeveer verdubbeld, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. ,,Maar ze zien niet altijd de risico’s.’’

In het nieuwste onderzoek naar ict-gebruik door huishoudens in 2019 constateren de CBS-onderzoekers vandaag een forse online inhaalslag door senioren. Vooral in de leeftijdscategorie 65 tot 75 jaar is de stijging enorm: in 2014 was 40 procent van deze groep actief op sociale media, in 2019 was dat al 76 procent. En vier op de tien 75-plussers Whatsappen, Facebooken of Twitteren tegenwoordig, dat percentage lag in 2014 nog op 13 procent. Het uitwisselen van berichten via diensten als Whatsapp is daarbij het meest populair. 

  1. Coronavirus op eiland Tenerife en seksuele voorlichting met Kim Holland in Ochtend Show to go

    Coronavi­rus op eiland Tenerife en seksuele voorlich­ting met Kim Holland in Ochtend Show to go

    Pornoactrice en ondernemer Kim Holland is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Holland vertelt ons over de seksuele voorlichting op scholen in het land. Techverslaggever David Bremmer gaat in op de groeiende commotie rond 5G-zendmasten. We skypen hier ook over met Leo Lagendijk van het Kennisplatform EMV. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.