Volledig scherm
De Ochtend Show to go. © Videostill

Stille tocht voor Derk Wiersum en petitie gehandicaptenzorg in De Ochtend Show to go

Patrice van Vugt en André Dongelmans zijn morgenochtend te gast in De Ochtend Show to go. De show wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos en Anne-Marie Fokkens en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op deze site.

Met Patrice van Vugt gaan we in gesprek over de gehandicaptenzorg die onder druk staat. Initiatiefnemers van de actie ‘Wij Willen Gezien Worden’ hebben als gevolg daarvan een petitie opgesteld en inmiddels 60.000 handtekeningen verzameld. Van Vugt werkt als zzp’er in de zorg en vertelt over eigen ervaringen. Hans Waardenburg, bestuurslid bij Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, zal meer vertellen over de petitie.

Acteur André Dongelmans is te gast om te vertellen over de nieuwe theatervoorstelling Ghost Stories en over het succes van de Luizenmoeder.

Daarnaast doen verslaggever Peter Boender en hoofdredacteur van het Parool, Ronald Ockhuysen, verslag vanuit Amsterdam. Donderdagavond wordt daar een stille tocht gelopen naar aanleiding van de moord op advocaat Derk Wiersum. Ook bellen we met VVD-kamerlid Dennis Wiersma over het debat over het boerkaverbod en vertelt foto-journalist Joost Bastmeijer over de zaak Tob Cohen.

Volg De Ochtend show to go op InstagramTwitter en Facebook.

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show:

Als je liever luistert naar de podcast, kan dat ook via Spotify of iTunes.