Volledig scherm
Studenten laden een reisproduct op hun ov-chipkaart.

Studenten moeten door systeemfout vandaag zelf voor OV betalen

Door een defect in het systeem kunnen veel studenten met een OV-studentenkaart vandaag niet gratis reizen. De storing geldt niet bij de NS, maar wel bij veel bus, tram en metro-vervoerders. De oorzaak van de storing is vrij vaag:  ,,Het zijn instellingsproblemen in combinatie met apparatuur”.

SRP, wat staat voor ‘Studenten Reis Product’ hoopt de storing vanavond na 00.00 uur weer te hebben opgelost. Translink, het bedrijf achter de OV-chipkaart kan niks aan de storing doen omdat het probleem bij SRP ligt. ,,Waar het precies fout is gegaan, weten wij ook niet. Het gaat om instellingsproblemen die bij sommige vervoerders in combinatie met apparatuur een storing veroorzaken”, vertelt een woordvoerder van SRP.

Studenten met een weekabonnement hebben er last van als zij reizen met Connexxion, Qbuzz, HTM, GVB en de RET. Er kan wel gewoon in- en uit gecheckt worden, maar dan tegen betaling.  

Studenten kunnen vanaf 26 augustus het geld dat ze vandaag uitgeven aan hun trein-, bus-, tram- of metroreis terugvragen bij de ophaalautomaten.