De populaire stripfiguren Suske en Wiske zijn precies 75 jaar oud.
Volledig scherm
PREMIUM
De populaire stripfiguren Suske en Wiske zijn precies 75 jaar oud. © ANP XTRA

Suske en Wiske 75 jaar; zelfs grootste fan werd geëerd met een bijrol

Suske en Wiske blazen vandaag 75 kaarsjes uit. De beroemde Belgische striphelden beleefden meer dan 350 avonturen, waarin soms zelfs de grootste fans een rolletje kregen toebedeeld.

Stripexpert en tv-presentator Han Peekel had geen idee dat de tekenaars ermee bezig waren, maar toen het 224ste album in mei 1990 uitkwam, voelde hij zich maar wat vereerd toen hij bleek te figureren in ‘De kleine postruiter’. Peekel was te zien als een Venetiaanse edelman uit de zeventiende eeuw en sindsdien heeft het album een bijzonder plekje in zijn huis en hart. ,,Tot op de dag van vandaag zijn er mensen jaloers dat ik daarin ben vereeuwigd.’’

  1. LIVE | Trump beëindigt relatie VS met WHO, ‘Voetbal is een veilige sport in tijden van corona’

    LIVE | Trump beëindigt relatie VS met WHO, ‘Voetbal is een veilige sport in tijden van corona’

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.