Volledig scherm
Sven: 'De tourbus wassen is geen probleem' © Privefoto

Sven (8) wast desnoods tourbus Ed Sheeran, als hij dan maar naar z’n concert mag...

Sven Brons uit Culemborg liep een kaartje mis voor het concert van Ed Sheeran. Reden: zijn moeder dacht dat hij daar te jong voor zou zijn. Sven is het daar helemaal niet mee eens. Hij schreef daarom een brief naar de wereldster met de vraag of er niet tóch nog een kaartje is voor zijn uitverkochte concert op 28 juni in de Amsterdam Arena.

Volledig scherm
Wereldster Ed Sheeran live in actie. © EPA

Sven schrijft dat hij zelfs de tourbus wel wil wassen. Zijn moeder Carolien hoopt dat haar foutje alsnog goedgemaakt kan worden. In eerste instantie had ze gepoogd via de website ticketswap een kaart te bemachtigen voor het uitverkochte concert. Maar daar is ze niet de enige. Ruim 1.600 mensen geven op die website aan graag een kaartje te willen. „En ik begreep dat de kaarten op naam staan, dus dat dit sowieso niet lukt”, zegt Brons.

En dus vestigen ze hun hoop op de officiële brief die ze versturen naar het management van Sheeran. „En we hebben de brief via alle sociale mediakanalen verstuurd en ook bijvoorbeeld naar Mojo. Sven wil er overal wel over vertellen. Als hij maar naar het concert kan.”

Volume op 15

Ondertussen klinkt Sheeran dagelijks op flink volume thuis bij de familie Brons. „Elke ochtend om half zeven zet hij de nieuwe cd van Sheeran op, op volume 15. Mijn man is blij dat hij elke ochtend de deur uit kan. Sven is echt een superfan. Je leest het in zijn brief. Hij is nu ook allemaal klusjes aan het doen om geld te verdienen. En hij wil de tourbus wassen. Want er moet natuurlijk wel wat tegenover staan.”

Volledig scherm
De brief die Sven schreef aan Ed Sheeran gaat al gauw over op de Nederlandse taal. © Sven Brons
Volledig scherm
Sven Brons bij de Lek. © Familie

En als het niet lukt, dan kan Sven toch wel een paar jaar wachten? Nou, daar is Brons niet zeker van. „Er zijn berichten dat hij gaat stoppen. Dus we willen wel heel graag dat dit lukt.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement