TERUGLEZEN | Nieuw-Zeeland schort reisbubbel met Australië op, Israël wil niet-gevaccineerden weren uit drukke openbare ruimtes

CoronavirusDe GGD-sites voor test- en prikafspraken lagen vandaag weer enkele uren plat door een ddos-aanval, maar inmiddels zijn ze weer bereikbaar. Afgelopen etmaal zijn de minste mensen positief getest in twee weken. Wel is het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen weer verder gestegen. Duitsland zou Nederland morgen op de lijst plaatsen van hoogrisicolanden zetten, met alle gevolgen van dien, en in Italië heb je binnenkort een coronapas nodig om bars en restaurants te kunnen bezoeken. 

2 reacties

 • F van Dijk

  2 maanden geleden
  Werkt een lockdown wel positief? Opvallend is dat juist na beëindigen lockdown weer een besmettingsgolf plaatsvindt. Aan virale besmettingen valt nimmer te ontkomen (vroeger of later is het raak). Daarbij komt ook: met welke statistieken uit het verleden vergelijken we momenteel. Want er is gewoon geen vergelijkingsindicator voorhanden.
 • Huub Kiesebrink

  2 maanden geleden
  Regering, wanneer krijgen we de 3e vaccinatie?? Ik heb na 1 maand alle 2 vaccinaties van Pfizer achter de rug en ben nu toch positief getest. Pfizer adviseert al even om een 3e spuit te zetten om de antistoffen sterk te verhogen......
 1. Expert maakt gehakt van aannames RIVM over deltavariant: ‘Volstrekt onderschat’
  PREMIUM

  Expert maakt gehakt van aannames RIVM over deltavari­ant: ‘Volstrekt onderschat’

  Als er één iemand is in Nederland die het RIVM en de politiek er al langer van probeert te doordringen dat de deltavariant serieus genomen moet worden, is het arts-microbioloog Bert Mulder van het Nijmeegse Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ). Stuk voor stuk maakt hij gehakt van de aannames die RIVM woensdag deed. ,,Er zijn dramatische beslissingen genomen op basis van ‘volstrekt onrealistische aannames over varianten’ die volgens hem ‘doordrongen’ zijn ‘van een veel te groot optimisme’.