Teruglezen: Zus van Ridouan Taghi aangehouden bij inval: ‘Arrestatie leidt tot spanningen in Vianen’

De voortvluchtige topcrimineel Ridouan Taghi is vandaag aangehouden in Dubai door de politie daar. De 41-jarige Taghi wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij en het opdracht geven tot verschillende moorden. Hij werd internationaal gezocht. Zijn zus Nora werd later op de dag bij een inval in Vianen aangehouden. Het AD hield alle ontwikkelingen bij in dit liveblog. Lees hieronder alles terug.

Het kan even duren voor het liveblog geladen is.

Volledig scherm
© Politie
Volledig scherm
© Politie
De Dienst Speciale Interventies is vanavond een woning aan het Vijfheerenlanden in Vianen binnengevallen. Drie zwaar bewapende agenten vielen de woning binnen. Toen daar niemand aanwezig bleek te zijn is een groep rechercheurs gearriveerd die de woning verder zal onderzoeken.  Volgens bronnen woont een zus van Ridouan Taghi in de woning. Toen omstanders dichterbij de gewapende agenten kwamen werden de wapens op de groep gericht en geschreeuwd dat zij afstand moesten houden.   In de buurt waren kort voor de inval al groepjes jongeren actief die zeiden dat er iets niet klopte in de buurt. Waarom dat gezegd werd wilde zij niet zeggen. Het leek erop alsof zij al stonden te posten en in afwachting van de actie waren.
Volledig scherm
De Dienst Speciale Interventies is vanavond een woning aan het Vijfheerenlanden in Vianen binnengevallen. Drie zwaar bewapende agenten vielen de woning binnen. Toen daar niemand aanwezig bleek te zijn is een groep rechercheurs gearriveerd die de woning verder zal onderzoeken. Volgens bronnen woont een zus van Ridouan Taghi in de woning. Toen omstanders dichterbij de gewapende agenten kwamen werden de wapens op de groep gericht en geschreeuwd dat zij afstand moesten houden. In de buurt waren kort voor de inval al groepjes jongeren actief die zeiden dat er iets niet klopte in de buurt. Waarom dat gezegd werd wilde zij niet zeggen. Het leek erop alsof zij al stonden te posten en in afwachting van de actie waren. © Koen Laureij