Volledig scherm
In het Groningse Hoogezand zijn negentig woningen ontruimd vanwege een gaslek. © GinoPress B.V.

Tientallen woningen ontruimd in Hoogezand wegens gaslek

UpdateIn het Groningse Hoogezand zijn vandaag aan het eind van de middag negentig woningen ontruimd vanwege een gaslek dat was ontstaan doordat vuurwerk op straat in een rioolput was gegooid. 

In verschillende woningen bleek na de evacuatie gas naar binnen te zijn gekomen, onder meer via het riool, meldde de brandweer. Kort na 20.00 uur konden de mensen weer naar huis.

Het gaslek was aan de Pallas. De woningen die werden ontruimd liggen aan die straat en aan de straat Mars. Voor de geëvacueerde bewoners werd opvang geregeld. Netbeheerder Enexis dichtte het lek en de woningen werden geventileerd. Een blok van vijf woningen blijft nog afgesloten van gas, maar Enexis zorgt voor een noodaansluiting.

Ook het riool is gespoeld om eventueel opgehoopt gas te verwijderen. Het hielp dat het flink regende.

  1. Ad (79) kan geen kant op in door coronavirus getroffen hotel op Tenerife: ‘Thuisfront is in paniek’
    PREMIUM
    Video

    Ad (79) kan geen kant op in door coronavi­rus getroffen hotel op Tenerife: ‘Thuisfront is in paniek’

    Een heerlijke zonnige vakantie op het Spaanse vakantie-eiland Tenerife is vanochtend voor Ad Elissen (79) en zijn tien jaar jongere echtgenote uitgelopen op een deceptie. Het Bredase echtpaar moet maximaal veertien dagen in quarantaine in hun hotel omdat bij een 69-jarige Italiaanse gast het coronavirus is vastgesteld. ,,We hadden het hier hartstikke leuk, tot die brief onder onze deur werd geschoven.”